Sokolov: Město usiluje o lepší život seniorů

Město Sokolov vydá nový publikační leták s nabídkou bezplatných nebo zvýhodněných služeb pro starší občany. K dispozici budou například v čekárnách úřadů, lékařů a na jiných veřejně dostupných místech. Radnice tak chce uceleně prezentovat specifické služby pro tuto cílovou skupinu

dezinfekce

„Myslím, že Sokolov má v tomto směru hodně co ukázat. Máme nízkonákladové bydlení pro dříve narozené, bezplatnou právní poradnu, cvičení, včetně sebeobrany, zavedli jsme takzvaný Senior Express, který občana zaveze k lékaři, nebo na nákup,“ uvedla místostarostka Renata Oulehlová s tím, že Karlovarský kraj teď vyhlásil grant na podporu této služby v ostatních městech regionu.

Město se navíc uchází o titul „Obec přátelská rodině“. Jedná se o soutěž, kterou vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí letos na jaře. Má několik kategorií, včetně zaměření na seniory s názvem „Obec přátelská seniorům“. Vítěz může získat až jeden a půl milionu korun. Oceněné obce mohou peníze použít na rozvoj, nebo zpětné uhrazení realizovaných akcí na zlepšení života starších občanů ve městě. Jedinou výjimkou jsou sociální služby, nebo výdělečné projekty, které města přihlásit nesměla. Výsledky resort vyhlásí v druhé polovině roku.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy