Sokolov: Město stále usiluje o budovy depa nádraží (TV Západ)

Dva miliony korun nabídlo město Sokolova Českým drahám za zdevastované budovy u nádraží směrem na Královské Poříčí. V současné době dostalo odpověď a věří, že se nakonec transakce uskuteční.

dezinfekce

„Dozorčí rada Českých drah přeci jen tu cenu chtěla prověřit, neboť se jim zdála poměrně nízká. Ono totiž je třeba si uvědomit, že nikdo neví, jak velká ekologická zátěž nás ještě čeká, protože tam byly opravdu obrovské opravny. Bylo to depo a velké opravny lokomotiv a vagónů, takže sami budeme očekávat, co tam najdeme a nenajdeme za zátěže. Takže se to malinko zdrželo tím, že České dráhy si také nechaly vyhotovit svůj znalecký posudek. Trošku paradoxně nebo já nevím, jestli trošku paradoxně, ale ten jejich posudek vyzněl nakonec stejně jako náš – plus minus 200 tisíc. Jejich posudek zněl na 2 milióny 200 tisíc. To znamená, že v současné době nic nebrání tomu a Rada města tak rozhodla a doporučuje zastupitelstvům města Sokolova, abychom tyto objekty odkoupili,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Mezitím přišla nabídka na odkoupení dalších menších objektů za celkem 100 tisíc. Městu záleží na území nejen s ohledem na vzhled okolí, ale i kvůli dalšímu využití.

„My bychom tam odklonili páteřní cyklostezku. Všichni, kteří by Sokolovem projížděli, by tak měli opět větší komfort, co se týče právě projíždění města Sokolova. Také tam je možno uvažovat o výstavbě jedné nebo dvou hal v tomto území, které by samozřejmě měly výrobu, která by nerušila okolí. To je určitě důležité říct a město Sokolov na to bude stoprocentně dbát. Ta třetí věc je, že my od 1.1.2019 budeme mít, nevím, jestli staronového nebo nového provozovatele MHD. Současnému provozovateli MHD končí k poslednímu prosinci roku 2018 smlouva a my budeme samozřejmě soutěžit nového dopravce. Pak je možné, že i on si toto území třeba využije jako zázemí pro své autobusy,“ popsal Picka.

Demolice budov by mohla začít v příštím roce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy