Sokolov: Dotace na opravu Krejcarové lávky bude (TV Západ)

Pro Sokolov potěšitelná zpráva přišla od meziresortní komise, která má na starosti program na zahlazování následků hornické činnosti. Projekt na novou Krejcarovou lávku dostane finanční podporu a město pokračuje v přípravách.

dezinfekce

„Tuto komisi jsme pozvali do Sokolova a nabídli jsme jí, aby své výjezdní zasedání udělala u nás, v našem městě. Kromě toho, že jsme ji ukázali už akce skončené – akce a projekty, které už jsme realizovali a které se Sokolováky, okolními obcemi a návštěvníky plně využívají, tak jsme jim ukázali i naše želízko v ohni – naši žádost a samotnou Krejcarovou lávku, která je bohužel v takovém stavu, v jakém je. V nedávné době jsme dokončili rekonstrukci všech lávek a mostů v Sokolově. Využili jsme pro to dotační titul ROP Severozápad. Toto je jediný most, který je ve vlastnictví Sokolova a který je, nechci říci v havarijním stavu, ale určitě není v technicky dobrém stavu. My jsme tam konec konců v nedávné době opět udělali – za několik desítek tisíc, nutné opravy pro to, aby z hlediska bezpečnosti i tato lávka – Krejcarova lávka, která je spíše mostem, tak, abychom ji nemuseli zavřít,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Komise konstatovala, že je projekt dobře připravený a město obdrží na stavbu dotaci. Současná lávka je široká mezi dvěma a třemi metry. Délka nové má být okolo 105 metrů.

„Koncem letošního, nejpozději v roce 2019, dojde k realizaci, nechci říci k výměně, ale spíše k celkové rekonstrukci Krejcarovy lávky. Tzn., že lávka bude pomalu minulostí a tady bude krásný most, který bude spojovat město samotné s oblastí za řekou Ohře, kde máme vodácké tábořiště, parkové úpravy a kde se každoročně pořádá např. známý závod Bahňák. Věříme, že to bude pravá spojnice mezi těmito oblastmi,“ dodal Picka.

Lávka, která vyjde na 40 až 50 milionů korun, je navržena jako ocelový zavěšený most o třech spojitých polích s horní mostovkou.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy