Sokolov: Do města míří čerti

Čerti, čertice a ďáblové mají v čase předvánočním svůj tradiční výroční sněm. Už po několikáté si k jeho pořádání vybrali Sokolov, protože si pochvalují pohostinnost místních obyvatel.

dezinfekce

Rohatí, nedobří, čechmani, čerchmanti, červivci, čmerti, jablové, ďasové, diblící a další z čertovské chásky přijedou v neděli 8. prosince a uvolili se na přání radnice a domu kultury, že předtím, než usednou k jednacím stolům, ukáží se lidem. Jejich rej začne v 17 hodin.

Největší sešlosti čertů v České republice, očekává se jich na 350, z toho na dvě stovky zahraničních čertisek z Německa, Rakouska a Švýcarska, bude předcházet doprovodný program. V 15:30 hodin vystoupí na náměstí Budovatelů skupina Liberáte a na Starém náměstí kapela Object. V 17 hodin začíná čertovský rej na Starém náměstí i na náměstí Budovatelů. Trasa jejich průvodu povede ve dvou směrech.

„Do České republiky přijíždíme na výroční sněm velmi rádi a Sokolov jsme si vyloženě zamilovali. Proto mohu dát čestné slovo čertovské, že odsud nikoho do pekla neodneseme. Tak se nebojte, a přijďte se na nás podívat. Kandidátů pro naše kotle máme momentálně v Česku jinde dost a dost,“ uvedl za pořadatele čertovského setkání Tfujtajbl Kopitovič.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.12.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy