Sokolov: Den cyklostezky Ohře přilákal stovky účastníků (TV Západ)

Letošní oslava cyklostezky Ohře se konala na sokolovském Starém náměstí v neděli 17. června. Organizátoři si pochvalovali nejen počasí, ale i zájem cyklistů z celého kraje i vzdálenějších koutů.

dezinfekce

„Letos je to opět větší počet, registrovaných je 600 a nově příchozí se snaží zaregistrovat a získat odměnu za to, že jedou okolo. O akci nevěděli nebo na ni zapomněli či se zapomněli zaregistrovat. Tzn., že i tyto návštěvníky dodatečně zaregistrováváme a odměnu zde od nás dostanou,“ uvedl spoluorganizátor akce Milan Zukal.

Pro konání třetího ročníku této sportovně společenské akce nebyl Sokolov vybrán náhodou. I zelená barva triček upomínala na místo.

„Sokolov si zaslouží tuto krásnou akci, a to i tím, že páteřní cyklostezka, prapůvodní odvaha do toho jít, přišla od Sokolova. Dnešní barva triček je zelená, protože se jedná právě o Sokolov,“ připomněla si místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

„Byl to právě Sokolov, který na sebe někdy před 15 lety vzal břímě přípravy celé výstavby cyklostezky ze Sokolova až do Chebu, na Karlovy Vary - o tom ani nemluvím. Protože žádné větší město nechtělo tyto věci řešit. Jedná se samozřejmě o problematickou agendu - vykupování pozemků, pronájmy, zajišťování dotací. Ale tehdejší místostarosta Jaromír Dvořák a pracovník správy majetku Marek Faust se rozhodli, že to risknou a ono to vyšlo. Přišla dotace na část do Kynšperka ve výši asi 100 milionů korun. V podstatě byl zažehnut plamínek, která nyní hřeje, a cyklostezka pokračuje dále směrem na Karlovy Vary a bude pokračovat až na Klášterec a propojí se Ústecký kraj,“ řekl během zahájení krajský radní Karel Jakobec.

U stánků bylo možné získat mapy a propagační předměty Karlovarského kraje a také trička a občerstvení. Trasy pro účastníky byly libovolné, spojovacím místem byl Sokolov.

„Je to individuální výlet během dne. Lidé přijeli do Karlovarského kraje anebo jsou z Karlovarského kraje a naplánují si výlet, buď samostatně, tzn., že např. přijedou z Karlových Varů do Sokolova a vrací se zpět anebo mohou využít vlaků Českých drah, jako sponzora a partnera akce, a jedou třeba z Chebu do Karlových Varů a pak se vracejí zpátky přes Sokolov se zastavením v Sokolově. Karlovaráci, Ostrováci, zase z té východní části dojedou do Chebu a vrací se přes Sokolov zpátky do Karlových Varů, do Ostrova, domů,“ vysvětlil Zukal.

Výstavba cyklostezky Ohře pokračuje i v letošním roce.

„Na cyklostezce Ohře přibyly nové úseky, konkrétně v Karlových Varech. Zhruba před měsícem se otevíral dvoukilometrový úsek kolem závodiště, podél Ohře. Podařilo se zahájit přípravu výstavbu nové lávky - projekční přípravu, která bude zpracovávána v letošním roce. Dále pokračují přípravy dalších úseků směrem do Ústeckého kraje,“ dodal Zukal.

Pro projekt cyklostezky je možné hlasovat i v internetové anketě.

„Všichni, kteří jsou zde, byste mohli hlasovat na internetu – podpořte nás, jako „Top“ českou destinaci 2018. Jsou to takovéto lístky a kdyby do internetového hlasování poslali všichni, kteří jste zde, i vaši příbuzní, kamarádi, hlas, tak my bychom se s cyklostezkou Ohře, která je dnes na třetím místě, mohli vyhoupnout možná na druhé místo či na první,“ vyzval krajský radní Dalibor Blažek, který do Sokolova přijel stylově na kole.

Hlasování je možné do neděle 24. června na adrese www.ceskozemepribehu.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy