Sokolov: Country & folk festival se vrací na Staré náměstí

Čtvrtý květnový víkend Sokolov rozezní tóny klasického českého country, folku a trampských písní. Městský dům kultury si i tento rok připravil bohatý program v rámci hudebního festivalu Sokolovský dostavník.

dezinfekce

Jak už jsou sokolovští zvyklí, v pátek projede městem dostavník, který bude páteční odpoledne 25. května doprovázet skupinu Tuláci. V 15 hodin začnou společně u Hornického domu, po 16. hodině zahrají u obchodního domu Tesco a své vystoupení zakončení na Starém náměstí, kde zároveň proběhne celý sobotní program. 

Ten zahájí v 15 hodin country band z českého západu Bankrot. V 16 hodin je vystřídá kytarista a písničkář František Nedvěd, který společně s kapelou Tiebreak zahraje osvědčené nedvědovské hitovky i zahraniční rytmy bluegrass. Po 17. hodině dorazí na podium neméně známý folkový písničkář Miroslav Paleček, známý též jako bývalý člen divadla Semafor a kolega zpívajícího právníka Iva Jahelky.

Na festivalu nemohou chybět ani držitelé Trampského Oskara, pověstní Roháči z Lokte. Početná kapela složená z Jitky, Ivana, Tondy, Ríši, Olči, Tomáše a Miloše vás dle slov Zdeňka Šmída osvěží svými písničkami jako sklenice piva na letním vandru od 18 hodin.

Celou slávu zakončí chebská country skupina Vopejkači, která startuje v 19 hodin a 15 minut. Vstup na dvoudenní festival je volný a užít si ho můžete stejně jako loni v poklidu na barevných lavičkách nebo v zápalu tance přímo před podiem.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy