Region: Nominujte kandidáty na Cenu Makropulos

Obce, města a nestátní neziskové organizace z našeho regionu mají možnost získat prestižní Cenu Makropulos 2017. Ta je udělována mimořádným a v praxi osvědčeným projektům, které řeší zdravotní a zdravotně sociální potřeby seniorů.

dezinfekce

V minulém roce jí obdržela obec Křižánky na Vysočině. Návrhy na ocenění lze posílat do 25. srpna 2017.

V České republice dochází v posledních letech k rozsáhlým demografickým změnám. Přibývá zejména lidí, kteří se díky zkvalitnění zdravotních služeb, dostupnosti moderních léků a léčebných postupů dožívají vyššího věku. Cena Makropulos je inspirována divadelní hrou Karla Čapka, jež domýšlí odvěkou lidskou touhu po nekončícím životě. Poselství hry můžeme chápat i tak, že kromě prodloužení délky našeho života bychom se měli zamýšlet především nad kvalitou přidaných let.

„Jsem přesvědčený o tom, že v našem regionu existuje celá řada prospěšných projektů, které by si ocenění jistě zasloužily. Projekty mohou kromě finančního ohodnocení ve výši 300 tisíc korun získat i potřebnou publicitu, která pak v praxi pomáhá bořit mýty a stereotypy o stáří,“ uvedl radní Karlovarského kraje pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Návrhy na udělení ocenění mohou podávat fyzické a právnické osoby. Písemné nominace je potřeba odeslat na adresu Ministerstva zdravotnictví ČR, oddělení zdravotně sociálních služeb, Palackého nám. 4, 128 01 Praha 2. Vítěz převezme cenu 27. září 2017 ve Stavovském divadle v Praze. Více podrobností naleznete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy