Poustka: Na Seebergu bude jarmark ve stylu císaře pána (TV Západ)

Letošní jarmark na hradě Seeberg, spojený s lidovou slavností ve stylu císaře pána, se uskuteční v sobotu 22. července. Pořadatelé jsou připraveni i na mokrou variantu a na hrad bude opět jezdit kyvadlová doprava.

dezinfekce

„V tom stylu, jak se dělaly slavnosti před sto lety v létě. Císař František Josef se narodil v srpnu. Takže se většinou už od července do srpna různé spolky snažily předhánět v tom, kdo udělá lepší slavnost. Budou tady ostrostřelci. Budeme tady mít hasiče – tentokrát i s historickou stříkačkou. Budou předvádět, jak se s takovýmto přístrojem pracovalo. Dále zde budeme mít mužský pěvecký sbor, což je těleso, které je právě velmi typické pro období přelomu 19. a 20. století. Ženských nebo smíšených sborů tolik nebývalo. Budeme tady mít uniformovanou dechovku (Barbora) a samozřejmě velký pivní stan. Na to jsme tento rok vsadili. Nestavíme velké pódium, stavíme stan, aby v případě, že sprchne, protože na to máme štěstí, že vždycky kolem jedné hodiny tady sprchne na Seebergu. S hasičskou stříkačkou tady bude dokonce i hasičská polní kuchyně. Což je taky vlastně tradiční záležitost z doby první světové války, že už známe velmi dobrý forichtung na vaření v poli. Tak lidé budou moci přímo na hradě ochutnat jídlo z polní kuchyně,“ informoval o chystané akci zástupce ředitele a historik Štěpán Karel Odstrčil.

Od 10 hodin do 18 bude probíhat bohatý trh tradičních výrobků a řemesel s ukázkami hrnčířství, kovářství nebo kolářství. Pro děti budou připraveny rukodělné dílny a zahraje jim loutkové divadlo. Od 18 hodin začne tříhodinové koncert "Kdo má čas band". V něm se představí Jazzový kvintet a františkolázeňský Humbuk. Vstupné činí 120 korun, pro děti zdarma. Bez poplatku bude i autobusová doprava z Františkových lázní.  Od parkoviště na Seebergu bude jezdit koňský povoz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy