Ostrov: Senior expres již slouží potřebným

Desítky lidí už využily službu přepravy Senior expresem – vozidlem, které město Ostrov pořídilo inspirováno dvouletými pozitivními zkušenostmi s touto službou v Sokolově. 7. června vozidlu požehnal páter Marek Bonaventura Hric.

dezinfekce

Na Rastattském nádvoří u ostrovského zámku byl u malé slavnosti přítomen také náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis, starosta Sokolova Jan Picka a zástupci Ostrova – starosta Josef Železný a Ilona Leupold. Akce, při které páter Hric požehnal i novému autu městské policie, přihlíželi také strážníci městské policie s velitelem Ladislavem Martínkem. 

Starosta Josef Železný v úvodu vyjádřil poděkování Karlovarskému kraji za finanční příspěvek na pořízení auta pro službu Senior expres. 

Starosta Jan Picka převzal květinu za nepřítomnou místostarostku Sokolova Renatu Oulehlovou, které vedení Ostrova poděkovalo za sdílené zkušenosti s provozem této služby v Sokolově. Právě od Sokolova Ostrov čerpal nejvíc užitečných informací. 

Na podzim 2017 město Ostrov požádalo o příspěvek na pořízení auta pro službu Senior expres z dotačního programu Karlovarského kraje a obdrželo 250 000 korun. Sponzorským darem auto podpořil starosta města částkou 100 000. Z veřejné zakázky pak vzešla pořizovací cena automobilu ve výši 470 196 Kč. Z městské pokladny tedy šlo na pořízení vozidla 120 196 korun. 

Jde o automobil Renault Kangoo bílé barvy, který má pro snadnou identifikaci nápis Senior Expres, znak města Ostrov a telefonní číslo pro komunikaci.

„Počet zájemců o přepravu stále roste, těší nás, že je služba užitečná,“ chválí si start služby v Ostrově Ladislav Martínek.

„Pokud bude potřeba, je jistě možné v průběhu provozování služby některé věci doladit, jde nám prioritně o to, aby služba byla vstřícná k těm, kteří ji potřebují – tedy k méně pohyblivým seniorům a zdravotně postiženým lidem, pro které je i doprava k autobusu, vlaku, do knihovny či do obchodu obtížně řešitelným problémem,“ uvádí místostarostka Ilona Leupold.  

Páter Hric při požehnání vozu uvedl, že služba Senior expres není jen o novém vozu, ale důležité je, aby ji lidé vykonávali s láskou. Právě lásku a empatii popřál páter této sociální službě do vínku stejně jako šťastné jízdy bez nehod a problémů.


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.06.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy