Ostrov: Opilý muž si ustlal uprostřed silnice. V dechu měl 3,17 promile

Události ve městě Ostrov za měsíc listopad 2018.

dezinfekce

V ranních hodinách dne 04.11.2018 přijala hlídka MP Ostrov oznámení o nálezu čerstvě vykopaného hrobu. Hlídka se dostavila na místo, kde se nacházel nejenom čerstvě kopaný hrob, ale i obojek od psa a baterka. Ze zjištěných skutečností pojala hlídka podezření ze spáchání trestného činu a na místo přivolala hlídku PČR, která se na místo dostavila i s policejním technikem, který místo řádně ohledal a nalezl ucpávku z brokové nábojnice. Poté, co byl následně hrob vykopán, bylo zjištěno, že se zde nachází pes, kterého strážníci dle místní znalosti ihned identifikovali a předali informaci o majiteli, který se dostavil na místo události. Celou věc si následně k řešení převzali policisté z místního oddělení PČR.

K smutné události zajížděli strážníci dne 12. 11. 2018, kdy na oznámení sousedů vyrazili k bytu, ve kterém žila starší paní se svojí dcerou, a již dlouho je nikdo ze sousedů neviděl. Vzhledem ke skutečnosti, kdy strážníkům nikdo neotevíral a bylo zde vážné podezření, že se zde nachází zemřelý, byla na místo přivolána hlídka PČR a následně i JSDH k otevření bytu. Při příjezdu všech složek na místo otevřela byt dcera a pustila zasahující  jednotky do bytu. Zde byla nalezena žena, která byla ve vážném zdravotním stavu, a proto byla na místo přivolána RZS, která starší ženu převezla do nemocnice v Karlových Varech, zde bohužel žena zemřela. O dceru, která potřebuje také lékařskou péči, se následně postarali zdravotníci společně s pracovníky odboru sociálního z MěÚ v Ostrově.

Dne 16.11. ve večerních hodinách přijali strážníci oznámení o muži, který si ustlal uprostřed silnice a hodlal tak strávit pravděpodobně celou noc. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o strážníkům známou osobu a i z tohoto důvodu se rozhodli muži pomoci s tím, že vyrozumí jeho známé a pomohou zajistit přespání na bezpečnějším místě v teple domova. Bohužel muž nebyl asi dobře naladěn a hlídka byla za svojí vstřícnost odměněna agresivním chováním muže, který pokračoval ve své činnosti a budil veřejné pohoršení pod vlivem alkoholu. Hlídce proto nezbyla jiná možnost, než tomuto agresorovi zajistit sice ne tak teplé, ale za to o dost dražší ubytování na protialkoholní záchytné stanici, kam výtečníka strážníci převezli. Zde muž lékařům konečně také dýchl do přístroje na měření alkoholu v dechu a výkonem 3,17 promile se tak zařadil mezi nejlepší borce v letošním roce.

Strážníci občas vyjíždějí na pomoc přímo i do domácností, jako například dne 29.11., kdy volala starší paní, že její muž, který váží přes 100kg spadl z postele a ona sama mu nedokáže pomoci. Po příjezdu na místo strážníci nezjistili žádné zranění a ani muž, který spadl, nepožadoval lékařské ošetření, takže hlídka pánovi pomohla zpět na lůžko a pokračovala v další činnosti. Strážníci města Ostrov jsou pravidelně proškolováni v kurzu první pomoci a také v kurzu použití přístroje AED, a byť tato činnost nepatří přímo mezi pravidelné činnosti MP, je zcela běžné, že i k těmto případům, kdy se jedná o pomoc občanům, vyjíždí.

Dne 06. 12. 2018 v odpoledních hodinách, si pozorná žena všimla, že na jednom z balkónu bytového domu, leží na zemi zaklíněná žena, která nejeví známky života. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP Ostrov, která  bezprostředně po vyhodnocení situace, kdy nebylo možné se k ženě jinak dostat, vyrazila dveře zmíněného bytu. Na balkóně uvedeného bytu se nacházela starší paní, která se zřejmě následkem pádu zaklínila do zábradlí balkónu a byla v bezvědomí. Strážníci ženu vyprostili, poskytli první pomoc a vyčkali příjezdu RZS, kterou mezitím přivolal operační důstojník. Záchranáři si poté na místě ženu převzali a převezli do místní nemocnice. Strážníci pak následně zajistili opravu a zajištění vchodových dveří.

"Musím zde pochválit strážníky za jejich rozhodnost a rychlé jednání, ale především děkujeme všímavé ženě, která svým přístupem možná zachránila lidský život," uvádí na svých stránkách město Ostrov.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.12.2018 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy