Ostrov: Dům kultury se dočká velké obnovy za téměř 30 milionů

Dům kultury Ostrov jako významný představitel architektury 50. let se dočká velké obnovy. Město vyhlásilo před několika dny veřejnou zakázku na opravu omítky a výměnu a repasi oken a dveří na Domě kultury na Mírovém náměstí.

dezinfekce

Zadávací řízení by mělo být s největší pravděpodobností ukončeno 13. února, pokud nebude třeba posouvat lhůtu k uzavření řízení.  Předání staveniště je plánováno na duben letošního roku a zahájení prací po 10. květnu. Práce jsou plánovány na období od 10. 5. 2019 do 31. 8. 2020.

V 1. etapě budou vyměňována a repasována okna, dveře na průčelí domu kultury a zároveň v zadní části, kde budou prováděny i práce na fasádě. Ve 2. etapě bude dokončena výměna zbývajících oken, dveří a dokončena celá fasáda na budově.

Práce budou spočívat v opravě omítané části fasády. Fasáda bude celoplošně omyta tlakovou vodou, poté se mechanicky očistí od nepevných částic (otlučení volných kusů, oškrábání poškozených částí fasády). Na takto připravenou plochu bude aplikován penetrační nátěr. Dále bude fasáda vyspravena a doplněna o chybějící části reliéfů a soklové římsy, doplněné části budou rovněž opatřeny speciálním nátěrem a doplněné profily budou probarveny v barvě fasády.

V celém rozsahu fasády stávajícího objektu je navrženo vybourání stávajících dřevěných oken, vyjma oken a dveří vhodných k repasi dle dohody se zástupci Územního odborného pracoviště NPÚ v Lokti. Nová okna budou dřevěná zasklená izolačním trojsklem (dvojsklem). Finální odstín rámů bude určen zástupcem orgánu státní památkové péče v rámci realizace stavby ze vzorníku dodavatele otvorových prvků (oken).

Předpokládaná hodnota zakázky dle projektanta činí 24 113 000,00 Kč bez DPH, včetně DPH 29 176 300,00 Kč.

Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy