Ostrov: Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana ovládnou roboti

Až do 12. října 2017 bude v Ostrově probíhat 49. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Kromě projekcí akce nabídne i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, divadelní představení, tvůrčí dílny nebo výstavy, pro které budou společným tématem roboti.

dezinfekce

Do soutěže je přihlášeno devět filmů, pět klasických a čtyři televizní. Mezi nimi nebude chybět rodinná komedie režiséra Jiřího Chlumského Špunti na vodě, která vypráví o tom, co se stane, když tátové chtějí jet na vodu bez svých drahých poloviček. Diváci uvidí i romantický příběh režiséra Rudolfa Havlíka Pohádky pro Emu. Filmové projekce budou probíhat také v dalších městech, jako například v Perninku, Jáchymově, Kyselce, Klášterci nad Ohří nebo Tachově. Hosty festivalu pak svou návštěvou potěší filmoví, televizní a literární tvůrci.

Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, původně Národní přehlídka dětské filmové tvorby, vznikl v roce 1969 z iniciativy nadšenců, ostrovských učitelů a členů Dětského filmového klubu Martin. Hlavními partnery akce jsou Ministerstvo kultury ČR, Karlovarský kraj a město Ostrov.

Více informací o jeho historii a letošním ročníku najdete na stránkách zde.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy