Ostrov a Dasnice uspěly v soutěži Obec přátelská rodině a seniorům

Každoroční soutěže Obec přátelská rodině a seniorům, kterou pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR ve spolupráci s partnery, se letos zúčastnilo na 82 obcí a měst. Vítězná sídla získávají příslib poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na rok 2020 ve výši 15,5 milionu korun.

dezinfekce

Mezi oceněnými nechybí ani zástupci z našeho kraje. Ostrov obsadil druhé místo v kategorii od 10 001 do 50 000 obyvatel. Druhá příčka patřila také Dasnicím, a to v kategorii do 1 000 obyvatel.

„Senioři a rodiny patří mezi zranitelné skupiny, které musíme podporovat a hájit jejich zájmy. Díky této soutěži máme možnost podpořit snahu obcí o vytváření prostředí přátelského rodině a seniorům. Obce jsou totiž lidem nejblíž, přesně vědí, co je trápí a co potřebují. Navíc nápady, které se rodí na lokální úrovni, jsou často skvělou inspirací pro řešení problémů na celostátní úrovni. A právě v obcích se ukazuje, co je v praxi opravdu funkční a co ne,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová během slavnostního vyhlášení výsledků v pražském Lichtenštejnském paláci.

O titul „Obec přátelská rodině 2020“ a „Obec přátelská seniorům 2020“ se mohly ucházet všechny obce České republiky, včetně jednotlivých obvodů statutárních měst. Své síly poměřovaly v pěti velikostních kategoriích podle počtu obyvatel. Finanční prostředky jsou nejčastěji využívány na pořádání různých kulturních akcí, které jsou možností pro setkávání a aktivní komunitní život, za účelem vzdělávání veřejnosti, poskytování různých typů poradenství, organizace seminářů či mezigeneračních aktivit.

Podrobné výsledky soutěže najdete zde.

O konání této soutěže jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy