Odrava: Na sezonu kraj uzavřenou lávku zprovozní (TV Západ)

Lávka přes Ohři v Mostově u Odravy bude brzy otevřena. Loni jí musel kraj nechat uzavřít kvůli havarijnímu stavu. Nezbytné opravy si prozatím vyžádaly okolo třičtvrtě milionu korun.

dezinfekce

„Ihned po převzetí lávky od obce Odrava, jsme se pustili do oprav tak, abychom ji dostali z havarijního stavu do stavu, kdy se může používat. Jedná se o zabezpečovací práce na konstrukci a různé nátěry tak, aby byla bezpečná pro přechod i pro cyklisty. Nyní budeme žádat o dotaci ze státního fondu dopravní infrastruktury na vybudování nové lávky, kde už máme vydané pravomocné stavební povolení. Máme i projekt na novou lávku,“ popsal stav náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Na sezónu bude provizorně fungovat dosavadní upravená lávka. Poté se začne s výstavbou nové.

„Samozřejmě ta se musí nějakou dobu vyrábět. Odhadujeme, že to bude rok. Takže na podzim bychom chtěli začít s novou stavbou. Parametry samozřejmě budou jiné, v této chvíli vlastně máme lávku na třech pilotech, měl by tam zůstat jeden. Lávka bude komfortnější,“ slíbil Hurajčík.

Nová lávka by měla být také širší. Předběžná odhady počítají s částkou okolo 10 milionů, ale kraj věří, že vysoutěžená výsledná cena bude nižší. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.01.2018 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy