Meteorologové varují před silnými bouřkami

Od dnešního dne do 2.7.2019 je v platnosti výstraha před silnými bouřkami. Zároveň je v platnosti i výstraha - nebezpečí požárů - tato platí do odvolání.

dezinfekce

Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Silné bouřky
Platnost: od 1.7.2019 13:00 do 2.7.2019 00:00
Pro kraje: Středočeský kraj (Rakovník, Slaný), Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj (Česká Lípa, Frýdlant, Liberec, Nový Bor)

Doporučení ke zmírnění následků jevu:
Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů na internetu ČHMÚ nebo v aplikaci mobilního telefonu.

Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Nebezpečí požárů
Platnost: od 1.7.2019 11:00 do odvolání
Pro kraje: Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj

Doporučení ke zmírnění následků jevu:
V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbát na úsporné hospodaření s vodou.


Zdroj: Český hydrometeorologický ústav




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.07.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy