Region: V Karlovarském kraji je vyhlášena doba zvýšeného nebezpečí požáru

S ohledem na velmi vysoké teploty a platnou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu vyhlásil Karlovarský kraj na doporučení Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje dobu zvýšeného nebezpečí požáru s platností od 10. 7. 2023 do odvolání.

dezinfekce

„Kvůli tropickým teplotám, které sužují také Karlovarský kraj, jsme se rozhodli vyhlásit zákaz rozdělávání ohňů a omezení aktivit, které jsou potenciální hrozbou. Tímto krokem chceme předcházet zvýšenému riziku vzniku požárů. Žádám proto všechny obyvatele Karlovarského kraje, aby dodrželi toto omezení a minimalizovali tak možné nebezpečí,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

V době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru je zakázáno rozdělávat a udržovat ohně a odhazovat hořící nebo doutnající předměty, pálit klest po těžbě na lesních pozemcích, provozovat jízdy parních lokomotiv, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru, používat pyrotechnické výrobky, používat jiné zdroje zapálení (například látající přání, lampiony se světlem z otevřeného ohně, pochodně a další) a spotřebovávat vodu z umělých a přírodních nádrží určených jako zdroje požární vody k jiným účely než k hašení požárů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy