Loužek: Požár zcela zničil seník

Krátce před osmou hodinou v neděli večer přijali hasiči na tísňovou linku hlášení o požáru balíků sena uskladněných v seníku v Loužku na Chebsku. Během několika následujících minut na tísňovou linku volali další oznamovatelé, kteří požár viděli i z velké dálky.

dezinfekce

Operační středisko tak vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyslalo sedm jednotek hasičů. První jednotka hasičů byla na místě za třináct minut od nahlášení, v tu dobu již oheň zasáhl celou plochu seníku, požárem se propadla střecha a část zdí. Navíc v zadní části objektu bylo požárem poškozené vedení elektrické energie. Seník je samostatně stojící objekt, s ohledem na rozvoj požáru, zasažení celého objektu a již prakticky zničené stavby seníku rozhodl velitel zásahu, že balíky slámy nechá kontrolovaně vyhořet. Hasiči tak chránili okolí požáru, na místě zůstali celou noc a kontrolovali vyhoření balíků. Do ranních hodin vyhořela většina z uskladněných balíku sena, i zbytek nechávají hasiči kontrolovaně dohořet, na místě stále zůstávají, a to minimálně do úterního rána.

V seníku bylo uskladněno podle majitele 800 balíků slámy.

Příčiny a výše škody je v šetření.

Video viz zde.

Dále hasiči zasahovali během víkendu v Karlovarském kraji u 55 událostí. Z tohoto počtu bylo šest požárů, dvakrát hořel lesní porost na malé ploše, v Habartově vyhořel sklad sportovního náčiní u hřiště, v Chebu hořel odpad ve starých garážích, v Božím Daru zahořelo v motoru lesního stroje a v Loužku zcela shořel objekt na uskladnění sena - viz výše. Desetkrát pak hasiči vyjížděli k dopravním nehodám, většinou se zraněním, z toho třikrát k nehodě motorky.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje
           fb HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy