Kynšperk: Fotbalový turnaj prověřil starší přípravky (TV Západ)

Fotbalový turnaj o Pohár starosty Kynšperku proběhl v sobotu 16. září na místním hřišti. Na čtveřici týmů a jejich doprovod čekalo deštivé dopoledne, které se až na závěr vybralo. Malým fotbalistům, ale typické anglické počasí vůbec nevadilo.

dezinfekce

A zápřah po sobotních mistrovských zápasech jim tvrdé podmínky ostrovního fotbalu také připomněl.

„Což není vůbec špatně, že si vyzkoušeli anglickou ligu. Věřím, že spousta z nich, se tam někdy dostane. Začalo nám trochu pršet, byla zima, ale krásně se to vybralo. Kluci to zvládli. Už nejsou zase až tak úplně malinký. Letos se toho zúčastnili – SK Dolní Rychnov, Baník Habartov a my jsme udělali dva týmy. Jinak každopádně hlavně regionální týmy. Někdy se nám podaří sehnat třeba i Baník Sokolov, což letos nevyšlo. Ale hlavně týmy z regionu k nám jezdí na tento turnaj,“ popsal předseda pořádajícího TJ Slavoj Kynšperk Miloš Munka.

Malí fotbalisté ze starších přípravek bojovali statečně a závěrečný pokřik vítězného týmu mluví za vše.

Ceny vítězům předal starosta města Tomáš Svoboda a poslankyně parlamentu ČR Markéta Wernerová. Utkání o dort proti rodičům následovalo hned po konci turnaje.

„Samozřejmě to především děláme pro děti, aby si zahrály, aby je to pobavilo. Na závěr jsme si zahráli i s rodiči, takže to dětem udělalo velkou radost. Nicméně účelem toho turnaje je samozřejmě zábava. O výsledek tak úplně nejde. Výsledky jste viděl, zrovna dnes se to domácím moc nevyvedlo. Je to úplně jedno. Bavilo je to, měli radost, smáli se - super,“ zdůraznil Munka.

Rodiče zpočátku nechávali hrát především mladé fotbalisty a bavili se náročným pohybem na mokrém trávníků.  Postupně se ale dostávali do hry a po vstřelení vítězného gólu v závěru zápasu se radovali stejně jako děti. 

Převzali i vítězný dort, který jim nakonec darovali. Pořadatelský TJ Slavoj má dobrou fotbalovou základnu a zájem o členství je velký.

„Mám možnost sledovat týmy z okolních vesnic a z okolních měst. Takže v podstatě máme od malých dětí, až po starší žáky kategorie naplněné. Se všemi hrajeme soutěže. Takže z tohoto pohledu dobře. Myslím si, že ta základna, což nemůžu říci, že v minulosti vždycky bylo, pro dospělý fotbal je tady založena velice dobře. Tak jsme spokojení,“ dodal Munka.

Dobře se do činnosti klubu zapojují i rodiče.

„Našim rodičům, rodičům kynšperských dětí, musím hodně poděkovat, protože, když vidím, jak fandí, jak se chovají někteří jiní rodiče jiných týmů, tak ti naši jsou naprosto skvělí, takže díky jim,“ poděkoval Munka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy