Kynšperk: Chlapci nalezené peníze odevzdali na policii

Osmiletý Matyáš Kočí, devítiletý Ondřej Dusík a desetiletý Martin Žofčín z Kynšperku nad Ohří si v úterý 6. července letošního roku užívali jeden z mnoha prázdninových dnů. Městem se proháněli na kolech a přitom si všimli na schodech ležících peněz. Několikatisícový finanční obnos vzali, ale ani na vteřinu je nenapadlo, že by si peníze ponechali.

dezinfekce

„Věděli jsme, že když takhle najdeme peníze, tak je musíme předat policistům, kteří se pokusí najít toho, komu patří,“ uvedl Ondřej Dusík.

„Peníze jsme tedy vzali a okamžitě společně vyrazili na policii tady u nás v Kynšperku,“ doplnil ho Matyáš Kočí.

Po několika málo minutách trojice poctivých nálezců finanční prostředky opravdu předala policistům na místním obvodním oddělení.

„Řekli jsme jim, kde jsme je našli a protože nevíme, komu patří, tak jsme je přinesli. Policisté nám poděkovali a pochválili nás, měli jsme z toho radost a dobrý pocit,“ řekl s úsměvem Martin Žofčín.

U vracených finančních prostředků bohužel nebyly žádné osobní doklady, a proto se policistům i přes veškeré úsilí do této doby nepodařilo majitele nalézt.

Následující den, tedy ve středu 7. července, byla trojice nálezců pozvána na Obvodní oddělení v Kynšperku nad Ohří. Policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje chlapcům ještě jednou poděkovali za příkladný přístup a odměnili je předměty s policejní tématikou.

„Ze všeho, co jsme dostali, máme radost. A je toho fakt hodně,“ shodla se trojice mladíků navštěvující místní základní školu.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.07.2021 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy