Kraj vydal průvodce po barokních památkách v regionu

Česká republika letos žije ve znamení Roku baroka, který vyhlásila agentura CzechTourism. Karlovarský kraj v souvislosti s oslavami nyní vydal publikaci, která provede čtenáře po nejvýznamnějších barokních památkách na území regionu.

dezinfekce

Průvodce představí asi 40 známých, ale i zapomenutých barokních památek a míst, jež dohromady tvoří "barokní cestu" krajem.

Průvodce vychází v nákladu 1 tisíc kusů a je jednou z aktivit, které kraj v rámci Roku baroka uskuteční.

„Ještě před koncem školního roku jsme nabídli tematické výlety pro žáky základních a středních škol po barokních skvostech. Šlo o akce v netradičním duchu ve spolupráci s Pouličním divadlem Viktora Braunreitera. Účastnilo se jich téměř 500 dětí a mladých lidí z celého regionu. Počítáme s tím, že by divadelní představení pro školy zaměřená na fenomén baroka pokračovala i v prvním pololetí nového školního roku. Vyhlásili jsme soutěž pro návštěvníky vybraných osmi barokních památek v kraji, kde malí i velcí návštěvníci najdou soutěžní samolepky, které mohou nasbírat a vlepit na soutěžní karty. Ty pak odešlou na krajský úřad a vylosovaní výherci dostanou atraktivní ceny. A ohromující krásu našich barokních památek, ať už jde o Posvátný okrsek v Ostrově, bečovský zámek nebo klášter v Teplé, chceme lidem připomenout právě i prostřednictvím nově vydané publikace,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Publikace vyšla v krajské edici „Cesty kulturního dědictví“ a zájemcům je k dispozici na krajském úřadě, konkrétně na odboru kultury, ale během září také v krajské knihovně a v infocentrech.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy