Karlovy Vary: SŽDC dnes slavnostně ukončila celkovou přestavbu stanice Horního nádraží

Horní nádraží v Karlových Varech získalo moderní podobu, která odpovídá jeho významu lázeňského centra i krajského města. Správa železniční dopravní cesty dnes slavnostně ukončila celkovou přestavbu stanice. Cestujícím slouží už od roku 2017 nová výpravní budova, k níž přibyly nástupiště, nový podchod a výtahy.

dezinfekce

Úpravami prošly železniční svršek a spodek, trakční vedení i zabezpečovací zařízení.

„Horní nádraží bylo dlouhá léta strašákem a ostudným místem krajského města i kraje. Velmi mě proto těší, že má nyní novou důstojnou podobu, a věřím, že naši občané a turisté budou díky tomu více cestovat regionem i za krásami našeho kraje a využívat častěji vlakovou dopravu,“ řekla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

„Karlovy Vary jsou díky lázeňství i poloze blízko hranic oblíbeným cílem našich i zahraničních turistů, kteří přijíždějí do města vlakem. Jsem rád, že první dojem o místě svého pobytu získají v železniční stanici, která odpovídá standardům 21. století,“ uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda. 

Stavba staniční části začala hned po dokončení nové výpravní budovy, do jejíchž prostor se postupně přemístila veškerá technologie a ovládání nového zabezpečovacího a sdělovacího zařízení. V návaznosti na modernizaci stanice realizovalo město Karlovy Vary stavbu nové lávky z přednádraží do sídliště Růžový vrch.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy