Karlovy Vary: Řídil pod vlivem drog

Policisté během silniční kontroly v Karlových Varech v ulici Horova dne 30. července 2019 kolem desáté hodiny večerní zastavili předepsaným způsobem a zkontrolovali osobní motorové vozidlo značky Toyota.

dezinfekce

Za volantem tohoto vozu byl zjištěn 28letý muž z Prahy. Následnou lustrací bylo zjištěno, že na základě rozhodnutí Magistrátu města Karlovy Vary byl muži vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Řidič se na výzvu hlídky policie podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem. Dále se podrobil testu na přítomnost drog, který však vyšel pozitivní, a to na látku amphetamin. Z tohoto důvodu policisté řidiči zakázali další jízdu a vyzvali ho k podrobení se lékařskému vyšetření spojeným s odběrem biologického materiálu, což dobrovolně učinil.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání řidiče, kterého obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě prokázání viny hrozí nezodpovědnému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy