Karlovy Vary: Zfetovaný pirát silnic má na krku hrozbu dvouletého trestu vězení

KARLOVARSKO – Během riskantní jízdy ohrozil nejméně 5 chodců. 

dezinfekce

Dopravní policisté sdělili  31letému muži z Karlových Varů podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

V pátek dne 24. února 2017 prováděla policejní hlídka z Obvodního oddělení v Karlových Varech dohled nad bezpečností silničního provozu v ulici Stará Kysibelská, při které si všimla červeného vozidla značky Volkswagen, které užívá muž, jenž má v současné době platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu se hlídka rozhodla dané vozidlo zastavit a zkontrolovat řidiče. Pomocí výstražného světla společně s rozsvíceným nápisem „Stop“ se jej snažili zastavit, avšak řidič na toto reagoval zvýšením rychlosti a začal policejní hlídce ujíždět.

Při riskantní jízdě 30letý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a v zatáčce vyjel mimo komunikaci a dále na chodník, odkud při sjíždění přes travnatou plochu zpět na komunikaci narazil do sloupu veřejného osvětlení. Na místě dopravní nehody nezastavil a v jízdě pokračoval dále do prostoru staveniště kruhového objezdu, kde byl donucen zastavit před betonovou zábranou. Poté řidič z vozidla vystoupil a pokusil se o útěk, čemuž bylo policisty zabráněno. Během jízdy ohrozil minimálně 5 chodců.

Kontrolou bylo zjištěno, že řidič je opravdu v platném zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2019. Policisté s řidičem provedli orientační test na přítomnost drogy, který vyšel pozitivně na látky Amfetamin a Canabis. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Policisté pak řidiče převezli na policejní služebnu k provedení procesních úkonů.

nprap. Zuzana Týřová




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy