Karlovy Vary: Oloupil postiženého o několik stokorun

KARLOVARSKO - Byl chycen chvilku po činu. 

dezinfekce

Na veřejných záchodcích v Karlových Varech se 2. 5. 2017 náhodně potkali dva muži. Čtyřiatřicetiletý muž využil postižení poškozeného a pod pohrůžkou bezprostředního násilí ho přinutil, aby ho zavedl do svého bydliště, kde mu měl předat finanční hotovost. Při vstupu poškozeného do bytu, chtěl před neznámým mužem zavřít dveře, to se mu nepodařilo. Cizí muž rozrazil dveře a vnikl do bytu. Poškozeného poté odhodil do křesla a začal byt prohledávat. Ze stolku si nakonec vzal několik stokorun a z bytu odešel.

Poškozený neváhal a okamžitě vše ohlásil. Policisté vytipovali několik možných pachatelů, z nichž poškozený jednoho identifikoval. Netrvalo to dlouho a policisté přivedli k výslechu 34letého muže z Karlových Varů, který má za sebou bohatou trestní minulost, a to i násilného charakteru.

Policejní komisař sdělil 4. 5. 2017 čtyřiatřicetiletému muži obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. Zadržený muž byl po výslechu umístěn do policejní cely a zároveň na něj kriminalista podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.

V případě odsouzení může soudce obviněného potrestat odnětím svobody na dvě léta až deset let.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy