Karlovy Vary: Odcizili disky s pneumatikami. Škoda přes 100 tisíc

Na začátku ledna tohoto roku došlo k vykradení jednoho ze sklepů v bytovém domě v Karlových Varech. Ze sklepní kóje byly odcizeny dvě sady ALU disků značky BMW s pneumatikami v hodnotě kolem 100 tisíc korun.

dezinfekce

Ve čtvrtek dne 14. března 2019 byla do stejného domu přivolána policejní hlídka, a to z důvodu, že se ve sklepním prostoru, kde došlo k vykradení, pohybuje cizí osoba. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že v jednom ze sklepů přespává muž, který není nájemníkem žádného z bytů v domě. Ten měl uvést, že ho zde nechává pobývat jeho známý. Shodou okolností se jednalo o sklep, který sousedil s vykradeným sklepem. Na místě bylo dále zjištěno, že mezi sklepy byl vytvořený otvor, který mohl sloužit jako cesta při krádeži pneumatik. Po ztotožnění muže policisté zjistili, že je jím 22letý muž, jenž má pestrou trestnou minulost. Na místě byl zajištěn a převezen na policejní služebnu. Zde se ke krádeži doznal. Na svědomí měl vykradený i další sklep ve stejném domě, kde odcizil krabici se stavebnicí v hodnotě kolem 500 korun. Šetřením bylo zjištěno, že nekradl sám, ale ve spolupráci s 48letým mužem.

Karlovarští kriminalisté sdělili oběma mužům ve věku 22 a 48 let podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství.

Za uvedené jednání jim tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.03.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy