Karlovy Vary: Nemocnice se zapojila do mezinárodního projektu Ponožky pro život

Cílem mezinárodního projektu Sock for Life (Ponožky pro život) je upozornit pomocí takzvaného ponožkového rekordu na problematiku předčasných porodů.

dezinfekce

Dětské oddělení Karlovarské nemocnice se spolu se sdružením Nedoklubko zapojilo do mezinárodního projektu Sock for Life (Ponožky pro život). Jeho cílem je upozornit pomocí takzvaného ponožkového rekordu na problematiku předčasných porodů.

V České republice se ročně narodí zhruba 9 000 dětí předčasně, v Karlovarském kraji je každé 10 narozené miminko nedonošené. I proto se naše nemocnice se svým perinatologickým centrem, které specializovanou péči o tyto novorozence zajišťuje, rozhodla v rámci mezinárodního projektu Socks for Life ponožkový rekord podpořit.

Naším cílem je do listopadových oslav Světového dne předčasně narozených dětí shromáždit přes 9 000 párů novorozeneckých ponožek, které zavěsíme na jednu dlouhou šňůru a dne 10. 11. 2017 vystavíme na Slovanském ostrově v Praze.

Po představení a zapsání rekordu je dárkově zabalíme a rozdáme rodičům předčasně narozených dětí. Ponožtičky se tak stanou nejen součástí rekordu, ale budou také u startu nového života. Života, který začíná bojem o každý nádech a nový den.

Vložením osobního vzkazu od známých osobností, odborníků, rodičů předčasňátek i Vás dárců, každé ponožky navíc získají svůj příběh, své poslání i připomínku toho, že v tomto každodenním nelehkém boji nejsou miminka se svými rodinami sami.

Zásadní podmínkou účasti v rekordu je nový pár novorozeneckých ponožek (čím menší, tím lepší, barva nerozhoduje) + spojit ponožky spínacím špendlíkem.

Prosíme všechny, které tento projekt zaujal, o následující:

Kupte ponožky – novorozenecké ponožky libovolné barvy
Napište vzkaz – není podmínkou účasti. Ve výsledku pak bude úžasné, když například maminka v Ostravě dostane vzkaz od někoho třeba z Karlových Varů. Bude vědět, že v tom není sama… A že na ni někdo myslí. A Vaše ponožtičky jí to budou už navždy připomínat! Vzkaz vložte do jedné z ponožek.

Ponožky spojte spínacím špendlíkem.

Sběrným místem, kam můžete své ponožky donést, je recepce nemocnice v Karlových Varech v budově A.


Zdroj: Karlovarská krajská nemocnice


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy