Karlovy Vary: Město zve na výstavu Společně do UNESCO

V předvečer Zahájení lázeňské sezony 2019 v Karlových Varech bude v hale Vřídelní kolonády zpřístupněna výstava Společně do UNESCO.

dezinfekce

O zahájení lázeňské sezóny jsme vás informovali zde.

Prostřednictvím fotografií představí „Slavné lázně Evropy“ – jedenáct výjimečných evropských lázeňských měst, která byla společně nominována na zápis do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Slavnostní vernisáž proběhne ve čtvrtek 2. května v 16:30 hodin, výstava bude v hale Vřídelní kolonády přístupná do 19. května 2019.

Mezinárodní sériová nominace byla po osmiletých přípravách slavnostně podepsána 22. ledna 2019 v Paříži za přítomnosti představitelů všech nominovaných měst. Na hlasování o zařazení statku na Seznam světového dědictví UNESCO, které by mělo proběhnout v létě roku 2020 na zasedání Výboru světového dědictví UNESCO, čekají česká města Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně, německá města Baden-Baden, Bad Ems a Bad Kissingen, rakouské Baden u Vídně, belgické Spa, francouzské Vichy, italské Montecatini Terme a britské City of Bath.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.05.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy