Karlovy Vary: Město zahájí v pořadí již 660 lázeňskou sezónu

Třídenní slavnosti ve dnech 5. – 7. května protnou celé město.

dezinfekce

Slavnostní předání pískové sochy „Vary v pohybu“ | pátek 16:30 – Mlýnská kolonáda
Sochař Tomáš Bosambo vytvoří před Mlýnskou kolonádou sochu inspirovanou mottem „Vary v pohybu“, což je téma celé letošní sezóny a odkazuje na události, které v průběhu roku rozpohybují město – půlmaratón, karneval, premiérový světový pohár v triatlonu a další. Dílo budou tvořit tři figury inspirované sochami z horní části Mlýnské kolonády.

Otevření nové trasy přírodního lanového centra sv. Linhart | pátek – sv. Linhart
Lázeňské lesy Karlovy Vary rozšiřují Přírodní lanové centrum sv. Linhart o trasu střední obtížnosti. Je přístupná dětem od 6 let i dospělým, zahrnuje 14 překážek, je instalována ve výšce 2 – 3 metry.

Vary v paruce | pátek 19:00 – Infocentrum města, Lázeňská 14
Hraná prohlídka města v podání Pouličního divadla Viktora Braunreitera, tentokrát na téma „co se dělo ve městě v době baroka“.

Pantokine | pátek na Mlýnské kolonádě, sobota na TGM u pošty, vždy v časech 21:30, 22:30, 23:30
Představení Pantokine souboru Cirque Garuda ohromí diváky spojením prvků akrobacie, experimentálního žonglování a tance s interaktivní projekcí. Žonglérská čísla a akrobatické choreografie se odehrají uprostřed abstraktních animací, které vznikají pohybem tanečníků. Skupina Cirque Garuda jedinečným konceptem propojujícím nový cirkus s audiovizuální show odvypráví poetický příběh. Show bude přístupná zdarma, a to v pátek večer na podiu na Mlýnské kolonádě, v sobotu na podiu na třídě TGM.

Žehnání pramenům | sobota 10:00 – Mlýnská kolonáda
Tradičního ceremoniálu žehnání karlovarským pramenům se ujme apoštolský nuncius Monsignore Giuseppe Leanza.

Průvod Karla IV. | sobota 15:00 – Letní kino – Smetanovy sady
Tradiční průvod městem s ukázkou lovu dravých ptáků u letního kina a historickým ležením ve Smetanových sadech. V parku u Alžbětinských lázní budou připraveny dobové atrakce – historický kolotoč, molitanová bitva, jízda na sudech, lukostřelba….

Výstava slavní návštěvníci Karlových Varů | od soboty 10:00 – Zámecká věž
Výstava pro produkci Studia Barrandov představí prostřednictvím figurín, rekvizit a panelů s textem slavné návštěvníky města. K vidění budou např. Karel IV., Marie Terezie, Josef II., Sisi, Goethe, Beethoven a další. Výstava potrvá do konce roku a přístupná bude každý den kromě pondělí od 10 do 16 hodin. Přístupné bude rovněž gotické sklepení Zámecké věže. Vstupné 25,- Kč.

KSO uvádí Jaroslava Uhlíře | sobota 19:30 – Grandhotel Ambassador Národní dům
Koncert pro rodiny s dětmi. Jaroslav Uhlíř představí své známé filmové a dětské hity, v několika skladbách ho doprovodí KSO. Vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu pro dospělé s dětmi. Vstupné: 1 dospělý + 1 dítě 200 Kč, každé další dítě 50. Dospělí za 200 korun.

Zábavné odpoledne pro děti | neděle 13:00 – před Thermalem
Atrakce a soutěže pro děti na prostranství u Thermalu, u pošty vystoupí interpreti populární mezi teenagery – Jakub Děkan a skupina Mirai.

Konec strašidel ve Svatošských skalách | neděle 17:00 – Dvořákovy sady
Ukázka nového kusu Činohry Karlovarského městského divadla

Sinatrovské slavnosti | neděle 17:00 – sv. Linhart
Třetí ročník tradičního swingového koncertu v lázeňských lesích na Linhartu. V místě je zajištěno parkování, návštěvníky koncertu také na místo dopraví speciální autobusová linka. Z konečné linky č. 6 v Doubí vyjíždí v 16:00, 16:30 a 17:00, opačným směrem potom v 18:35, 19:00 a 19:30.

Řemeslný jarmark | pátek – neděle – Smetanovy sady
Zhruba 40 stánků nabídne originální řemeslné výrobky, k vidění budou ukázky historických řemesel, chybět nebudou tvořivé dílny pro děti a občerstvení, např. ve staročeské krčmě.

Přehled nejlákavějších akcí a kompletní program Zahájení lázeňské sezóny 2017 ke stažení zde.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy