Karlovy Vary: Město navštívila státní delegace Vietnamu

Vietnamská delegace přijela na třídenní návštěvu České republiky na pozvání předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha. 

dezinfekce

Dne 13. 4. 2017 navštívila Karlovy Vary státní delegace Vietnamu, vedená předsedkyní Národního shromáždění Nguyen Thi Kim Ngan. Vietnamská delegace přijela na třídenní návštěvu České republiky na pozvání předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha. 

Při setkání s představiteli města se předsedkyně zajímala o život vietnamské komunity v Karlových Varech, o karlovarské lázeňství a prameny. Diskuse se dotkla také cestovního ruchu ve městě, a například i s tím související otázkou vízové procedury České republiky. Představitelé města seznámili členy delegace s historií Karlových Varů a s místními tradičními výrobky.

Příjezd delegace k budově magistrátu města provázela poklidná demonstrace několika vietnamských aktivistů, kteří na svých transparentech požadovali, aby Národní shromáždění Vietnamu řešilo některé problémy své země. 

Po přivítání představiteli města se delegace přesunula na prohlídku sklárny Moser, dále na slavnostní oběd s představiteli Karlovarského kraje a na závěr návštěvy města se předsedkyně Ngyuen hodlala setkat se zástupci místní vietnamské komunity v jejich kulturním buddhistickém centru. 


Zdroj: město Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy