Karlovy Vary: Letiště v příštím roce přidá několik nových destinací (TV Západ)

Na tiskové konferenci Karlovarského kraje byla představeny novinky z karlovarského letiště. Hlavní zprávou je informace o nárůstu charterových letů a nové pravidelné lince do izraelského Tel Avivu.

dezinfekce

„To znamená, že cestující si budou moci letenky koupit volně na trhu. A tady předpokládáme zvýšení incomingového turismu do Karlovarského kraje a potom dalších deset letů budou chartery od tří cestovních kanceláří, tradičně od Čedoku, s kterým spolupracujeme už třetím rokem, od CK Alexandria a nově od nás bude létat 5 destinací Fischer. A ty destinace. Destinací bude včetně toho Tel Avivu celkem 7. Klasicky to bude od dvou cestovních kanceláří veleúspěšná Antalya v Turecku. Potom bude pokračovat Heraklion na Krétě. Nově budeme mít Rhodos, nově budeme mít Monastyr v Tunisku, nově budeme mít Burgas v Bulharsku a staronově Varnu,“ uvedla Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary.

Pro letiště znamená plánovaný nárůst také řadu úkolů. 

„Budeme muset investovat do některých jako zprovoznění dalších check - inových přepážek. Zřejmě přikoupíme nějaké další schody k letadlům, aby když jich bude na stojánce více současně, tak abychom byli schopni odbavit. Zaměstnanci naši jsou v dostatečném počtu téměř, ale samozřejmě nevylučuji přibírání na ten na ten příští rok, zejména na handling a na security. A myslím si, že to, co budeme muset posílit a to teď intenzivně budeme řešit, je parkovací plocha, protože i když se vizuálně zdá, že parkoviště na karlovarském letišti, ta dvě parkoviště jsou velká, tak když spočítáme cestující z jedenácti letadel týdně nějaké rozumné procento, kolik si jich tam bude chtít nechat ten celý týden auto, tak bychom se mohli velmi lehce dostat přes současnou kapacitu,“ dodala Undus. 

Většina zájezdů na příští rok s místem odletu z Karlových Varů je již nyní v prodeji v online katalozích jednotlivých cestovních kanceláří. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy