Karlovy Vary: Knihovna pro návštěvníky připravila Hru Strážce příběhů

Krajská knihovna Karlovy Vary připravila na Týden knihoven pro své čtenáře a návštěvníky jako každý rok spoustu novinek a malých dárečků v podobě zajímavých akcí či například tradiční čtenářské amnestie a první registrace zdarma.

dezinfekce

 Multifunkční Týden knihoven startuje v Krajské knihovně Karlovy Vary 2. 10. a potrvá až do soboty 7. října 2017.

Pro ty, kteří navštíví knihovnu v tomto týdnu poprvé, je připraven dárek v podobě roční registrace zdarma. Stávající čtenáři zase mohou využít možnosti vrátit zapomenuté knihovní dokumenty beze strachu ze sankcí a placení zpozdného.

Již tradičně se budou v krajské knihovně v Týdnu knihoven vyhlašovat vítězové výtvarné soutěže pořádané ve spolupráci s firmou Lesy ČR s. p. s názvem Lesy kolem nás aneb Atlas lesních pohádkových bytostí. Letošního kola, této oblíbené výtvarné soutěže, se zúčastnilo 17 knihoven, které obdržely od svých malých čtenářů celkem 775 prací, z nichž 234 poslaly do krajského kola. Z nich odborná porota vybrala 26 nejlepších. Jména vítězů se dozvíme 3. 10. v 16:00 hodin ve společenském sále.

Další tradiční akcí Týdnu knihoven je vyhlášení dalšího, letos již jedenáctého, ročníku Literární soutěže pro amatérské autory z celé České republiky.

„Je nám velkým potěšením, že se patronkou letošní soutěže stala mladá nadějná česká spisovatelka, držitelka ocenění Magnesia Litera, Anna Bolavá,“ dodal ředitel knihovny Vratislav Emler.

Ovšem Týden knihoven nabízí také absolutní novinku a zatím v knihovnách nevídanou věc, a sice knihovnickou únikovou hru. Parta knihovnic z Krajské knihovny v Karlových Varech připravila pro návštěvníky od 16 let originální knihovnickou únikovku. Hra Strážce příběhů je provede čtyřmi ději známých knih. Knihy je dovedou k rozluštění kódu a díky tomu k získání klíče k otevření místnosti. První možnost vyzkoušet si tuto netradiční únikovku mají zájemci již 3. 10. 2017. Volná místa si mohou rezervovat na stránkách zde

Informace o všech akcích, pořádaných knihovnou v rámci Týdne knihoven, naleznou zájemci na stránkách zde.


Zdroj: Bc. Michaela Němcová, Krajská knihovna Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy