Karlovy Vary: Keramka již není pod památkovou ochranou

Ministerstvo kultury ČR rozhodlo o tom, že sejme památkovou ochranu z budovy bývalé keramické školy v Karlových Varech. Na základě odborného posudku, který vypracoval Kloknerův ústav ČVUT Praha na žádost kraje, došlo k závěru, že stav železobetonových stropů je havarijní a zesilování stropní konstrukce je vzhledem k nízké pevnosti betonu neproveditelné.

dezinfekce

V rozhodnutí se uvádí, že se prokázal mimořádně závažný důvod pro zrušení prohlášení budovy za kulturní památku. Vedení Karlovarského kraje chce s rozhodnutím ministerstva detailně seznámit všechny zastupitele a diskutovat o tomto tématu i s veřejností. 

„S rozhodnutím ministerstva kultury o zrušení prohlášení budovy SPŠ keramické za kulturní památku a s doporučením ohledně dalšího postupu se musíme nejprve detailně seznámit. Signály o tom, že ministerstvo rozhodne o sejmutí památkové ochrany, už jsme sice měli, nicméně jsem jasně řekla, že o dalším osudu budovy povedeme širokou diskusi. Určitě o tom budeme hovořit s kolegy ve vedení Karlovarského kraje během příštího týdne. Chceme také znát názor všech zastupitelů a všech dotčených komisí Rady Karlovarského kraje a výborů krajského zastupitelstva. Budu chtít, aby se každého jednání k této věci účastnila také paní ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary, protože přesně zná aktuální situaci a potřeby školy. Dokážu si představit, že by se do takové diskuse zapojila i veřejnost, ale je třeba přihlédnout k tomu, že jsme časově limitováni, protože v dnešních podmínkách výuka v SUPŠ Karlovy Vary probíhá s omezením, a my tuto školu považujeme za pro kraj velmi prestižní a chceme, aby její žáci měli kvalitní podmínky pro vzdělávání,“ upřesnila hejtmanka Jana Vildumetzová. 


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy