Karlovy Vary: Hotelový zloděj dopaden

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. Takového jednání se mě dopustit na začátku srpna tohoto roku hned ve třech případech, a to především v různých hotelech v Karlových Varech.

dezinfekce

Jeho protiprávní jednání začalo v prostorách recepce hotelu, kde měl odcizit vstupní univerzální kartu od všech pokojů společně s univerzálním klíčem. Za užití odcizené karty měl vniknout do jednoho pokoje, kde měl z volně položené kabelky vyndat peněženku a odcizit z ní finanční hotovost kolem 23 tisíc korun. Při svém lupu muž zřejmě pocítil žízeň, kterou zahnal odcizením láhve nealkoholického nápoje.

Takto navštívit měl i další hotel, kde měl odcizit prázdnou příruční pokladničku a finanční hotovost ze zásuvky stolu. To však obviněnému muži nestačilo. Úřadovat měl do třetice v polovině srpna v penzionu v Karlových Varech. Po neoprávněném vstupu, měl odcizit láhev vína, svazek klíčů a z garáže elektrokolo v hodnotě kolem 56 tisíc korun. Dále měl také odcizit z neuzamčeného pokoje peněženku s finanční hotovostí a doklady ubytovaného muže. Elektrokolo se podařilo policistům zajistit a vrátit zpět majiteli.

Svým jednáním způsobil celkem škodu, která je odhadnuta kolem 82 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na 1 rok až 5 let za způsobenou větší škodu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy