Karlovy Vary: Falešný kurýr. Za balík s ovocem si nechal zaplatit 34 tisíc

Karlovarští kriminalisté vyřešili dva případy podvodného jednání. V prvním případě vymyslel fígl, jak lehce přijít k penězům 27letý muž z Karlových Varů. Ten měl začátkem června tohoto roku v odpoledních hodinách přijít do herny v Karlových Varech a představit se jako kurýr jedné přepravní společnosti.

dezinfekce

Muž dokonce vypadal věrohodně, na sobě měl totiž mikinu s logem jedné společnosti. Následně obsluze herny předal balíček na dobírku, na kterém měl být umístěn podací lístek na částku kolem 34 tisíc korun. Žena posléze zásilku zaplatila a muž odešel. Pracovnice po rozbalení balíčku byla vyděšená, protože v balíčku nalezla ovoce. Muž byl obviněn z přečinu podvod, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V druhém případě kriminalisté zahájili trestní stíhání 28leté ženy a stejně starého muže, které obvinili ze spáchání přečinu podvod a ženu dále z přečinu zpronevěra. Trestného činu podvodu se měli dopustit společně, kdy prostřednictvím internetu měli na smyšlená jména objednat několik mobilních telefonů. Ty si nechali zaslat na pobočku přepravní společnosti, kde obviněná žena pracovala. Zásilky měla přijmout a následně z nich odcizit mobilní telefony. Místo nich měla do balíčků vložit sklenice a zásilky poté uzavřít. Zpronevěry se měla obviněná žena dopustit tím, že stírala svěřené výherní losy, které řádně neodepsala ze systému a tyto losy poté neuhradila. Společnosti byla způsobená celková škoda ve výši kolem 100 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy