Karlovy Vary: Diagnostika Chebského mostu se protáhne (TV Západ)

Město Karlovy Vary vypsalo již podruhé zakázku na diagnostiku Chebského mostu. Ten je jedním z klíčových spojnic ve městě a jeho stav je problematický.

dezinfekce

„Vyhlašujeme to z důvodu, že v prvním výběrovém řízení byla pětiměsíční lhůta na provedení diagnostického průzkumu, bohužel se nikdo do výběrového řízení nepřihlásil. Tudíž po konzultaci s kancelářemi, které se tím zabývají, bude termín prodloužen na osm měsíců. Věříme, že pak nějaké nabídky v rámci výběrového řízení již budou. Diagnostika se stihne v tomto roce. My v to pevně věříme, je to pro nás zásadní,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík.

Za podrobnou zprávu město zaplatí okolo 800 tisíc korun. I stav dalších mostů se bude zkoumat odborníky. Například Dvorského mostu. 

„Letošní rok se na Dvorském mostě provede diagnostika - destruktivní část diagnostiky a bude se dělat „kosmetická“ úprava tak, aby nějakým způsobem chodník a komunikace, která tam je, byla v rámci roku, který potřebujeme pro město – udržet provoz tak, aby byla opticky přijatelná,“ dodal Bursík.

Od loňska je zavřený Doubský most, který čeká na brzkou demolici. Pak vznikne za 80 milionů most zcela nový v režii Ředitelství silnic a dálnic. Město investuje také. Do výstavby Koptova mostu to bude zhruba 9 milionů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy