Gymnázium Cheb slaví historický běžecký úspěch

Pokud jde o běhání, už toho Gymnázium Cheb v historii dosáhl docela hodně. Několikrát postoupil do celostátního finále Juniorského maratonu i Středoškolského atletického poháru (jehož jsou vytrvalostní běhy součástí) a téměř pravidelně bývá účastníky republikového kola v přespolním běhu. Ale tohle tu ještě nebylo.

dezinfekce

Letos se jim totiž povedl „běžecký majstrštyk,“ a to postup do celostátního finále v přespolním běhu středních škol v obou kategoriích.

"To znamená, že jsme předtím zvítězili v krajském kole v Sokolově v soutěži dívek i chlapců. Na republikovém finále, které se konalo 18.10. v Malšové Lhotě u Hradce Králové, jsem takových škol napočítal pouze několik, což je samo o sobě pro nás odměnou a zadostiučiněním," uvedl Mgr. Milan Kůtek.

Dívčí družstvo Gymnázia Cheb letos výrazně omladilo díky dvěma Terkám z 1. ročníku a navíc získalo skvělou kanadskou posilu. Zoe Flaman suverénně zvítězila v sokolovském krajském finále a byla z chebských běžkyň nejlepší i v kole celostátním. Dívky po výborném výkonu skončily těsně za první desítkou, což je v konkurenci nejlepších českých vytrvalkyň a lyžařek obdivuhodný výkon!

"Tým našich chlapců byl na startu celostátního přespoláku nepřetržitě v předchozích sedmi letech, proto se v letošním závodě chystali představit naše zkušenosti s tratí a taktikou boje z minulých ročníků v jednociferný výsledek. A bylo k tomu opravdu velmi blízko. Stačilo nemít smůlu. Náš nejlepší běžec a vítěz krajského finále Vítek Fiala ji však měl, neboť po kolizi se soupeřem a bolestivém pádu musel závod po jeho dvou třetinách vzdát… Ale nebojte se, my ten historický výsledek určitě uděláme na jaře při Juniorském maratonu," uvádí dále Mgr. Milan Kůtek. 

Sport je krásný. Někdy však přináší i nečekané situace, ve kterých musíme rychle zapomenout na vlastní ambice a prokázat, že existují ještě důležitější hodnoty. V takové situaci se během republikového závodu v přespolním běhu ocitla členka chebského týmu Petra Nohejlová, když těsně před ní na trati náhle zkolabovala jedna ze soupeřek. Petra se zachovala sportovně a okamžitě začala indisponované běžkyni pomáhat, čímž obětovala vlastní výsledek. Za svůj čin poté Petra převzala z rukou zástupce Českého olympijského výboru cenu Fair-play, kterou od ní zase můžeme symbolicky převzít my všichni. Jako výzvu: jednej vždy fair-play!


Zdroj: Gymnázium Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.10.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy