Františkovy Lázně: Mini EURO ve fotbale vyhrál Ajax (TV Západ)

Již 14. ročník fotbalového Mini Mistrovství Evropy ve fotbale se uskutečnil předposlední víkend v květnu ve Františkových Lázních a německém Rehau.

dezinfekce

Každoročně zde poměří své fotbalové umění 11leté naděje ze slavných klubů celé Evropy i zámoří.

„Letos na Mini Euro 2017 máme celkem 18 družstev. Jsou ze 14ti národů. Máme týmy z Austrálie, Japonska, Anglie, Portugalska, Polska, Norska, Švédska, Čech, Německa,  atd.. Domácí tým je samozřejmě tým Evropa z Česko-německé fotbalové školy. Letos nemáme jen děti z Česko-německé fotbalové školy, ale i od našeho partnera z Baltické fotbalové školy,“ uvedl zástupce pořádající Česko-německé fotbalové školy Gerald Prell.

O akci je mezi kluby mimořádný zájem, ale pořadatelé omezují účast na 18 týmů. Ty se rozdělí do tří skupin po šesti. O 230 fotbalistů a 70 trenérů se stará okolo 20 pořadatelů. Možnost porovnat se mezi nejrůznějšími herními styly je pro mladé fotbalisty zkušenost k nezaplacení.

„Z těch předchozích ročníků už jsou někteří fotbalisté na profi úrovni. Jsme velmi rádi, že se to podařilo i hráčům z Česko-německé fotbalové školy jako Laco Takács z Františkových Lázní, který hraje dneska za Mladou Boleslav a první ligu v Čechách za národní tým. Tak to jsou ty dobré příklady, kdy se podaří fotbalistům, kteří tady hráli v těch jedenácti letech, že dneska hrají v profi fotbalu,“ přiblížil Prell.

A podobně mluví i trenér mladých fotbalistů z velkoklubu Bayern Mnichov Tayfun Erol.

„Absolutně rád jezdím na takové akce, kde je to mezinárodní porovnání. Protože tady je jediná možnost hrát s kluby jako Manchester United nebo Ajax, atd. Pro ně je to velmi důležité, protože poznají na jaké jsou mezinárodní úrovni,“ myslí si Erol.

Turnaj vyhrál loňský druhý tým Ajax Amsterdam. Na stříbrnou pozici se probojoval Bayern Mnichov a potěšitelným úspěchem je třetí místo Sparty Praha. V předchozích dvou ročnících dominující Schalke 04 se musel spokojit se čtvrtým místem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy