Chodov: Z města zmizí poslední telefonní budky

Z Chodova zmizí poslední dva veřejné telefonní automaty. Obě budky (jedna v ulici Tovární, druhá v Hlavní) budu funkční ještě do posledního dne letošního roku.

dezinfekce

Odstranění telefonních budek vysvětluje společnost O2 Czech Republic a.s. výrazným poklesem zájmu o tuto službu.

„Většina lidí používá mobilní telefon nebo pevnou linku a telefonní budky tak postupně ztrácí svůj smysl. Využití automatů každým rokem výrazně klesá, z řady z nich lidé volají méně než jednou za měsíc. Kromě snižujícího se počtu hovorů jsou dalším důvodem k rušení vysoké nároky na údržbu a boj s vandalismem. Budky se spíše než místem pro volání stávají terčem vandalů. Výnosy z volání tak ani zdaleka nepokrývají náklady na údržbu a provoz,“ doplnila mluvčí společnosti Lucie Jungmannová .

„Telefonní budky však zatím nezmizí úplně, v rámci zákonné povinnosti zajistit takzvanou Univerzální službu je bude O2 nadále provozovat v obcích do 200 obyvatel a tam, kde není dostatečně silný mobilní signál. Takových přístrojů zůstane příští rok 1150, z toho 12 v Karlovarském kraji, z toho 3 v okrese Sokolov,“ upřesnila mluvčí s tím, že v Karlovarském kraji je nyní zhruba 92 veřejných telefonních automatů, z toho 20 v okrese Sokolov.

Demontáž budek a jejich ekologická likvidace bude probíhat v průběhu příštího roku.

Podle údajů z elektronických Zlatých stránek bylo v Chodově v posledních letech celkem šest telefonní budek, a to v ulicích Tovární (2x), Hlavní, U Koupaliště, Jiráskova a U Porcelánky.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.12.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy