Cheb: Dnes proběhne testování klientů v DPS Skalka

Dnes bylo zahájeno testování v Domově pro seniory (DPS) Skalka v Chebu. V minulém týdnu bylo testování prováděno v DPS Spáleniště.

dezinfekce

O testování v DPS Spáleniště jsme vás informovali zde.

„Po dohodě s primářkou urgentního příjmu -  Emergency Nemocnice Karlovy Vary MUDr. Dagmar Märzovou a s pracovníky Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje přistoupíme k dalšímu testování klientů pobytového zařízení sociálních služeb v regionu. Konkrétně půjde o Domov pro seniory SKALKA v Chebu, kde je v současnosti kapacita 110 klientů. Chebsko má aktuálně nejvyšší počet nakažených koronavirem v regionu, proto jsme se rozhodli opět pro chebské zařízení. V minulém týdnu to byl Domov pro seniory SPÁLENIŠTĚ, kde byli zkontrolováni klienti a provedeno 10 odběrů, naštěstí s negativním výsledkem. Tým vedený MUDr. Märzovou provede kontroly klientů, v případě, že u někoho zjistí příznaky onemocnění COVID-19, udělá ve spolupráci s hygienikem odběr. Souběžně s testováním klientů proběhly také rychlotesty pracovníků v pobytových zařízeních sociálních služeb na území kraje. Chceme tak v co největší možné míře zabránit šíření nákazy a ochránit jak naše seniory, tak všechny, kteří se o ně starají," uvedl hejtman Karlovarského kraje Mgr. Petr Kubis.

"Dále jsme se s předsedkyní představenstva Karlovarské krajské nemocnice Ing. Jitkou Samákovou a s ředitelkou REHOS Nejdek Olgou Pištejovou dohodli na tom, že se vybraní pacienti s mírnějším průběhem nemoci COVID-19 přesunou do pátku 24. dubna 2020 z karlovarské nemocnice do volných prostor REHOSU, kde je vyčleněno až 12 lůžek. Zde budou nemocní izolováni od ostatních a bude jim zajištěna veškerá péče. V karlovarské nemocnici se tak uvolní potřebné kapacity pro další pacienty,“ dodal.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy