Březová: Na biketrial se chystá evropská i česká špička (TV Západ)

V sobotu 2. června proběhne v Březové na Sokolovsku Mistrovství Evropy a Mistrovství ČR v biketrialu. Špičkové sportovní výkony doplní také kulturní program, při kterém se pobaví celá rodina.

dezinfekce

„Bude to jedna z největších soutěží celé Evropy. Dostali jsme důvěru celosvětové komise v biketrialu a pověření, že 2. června odjedeme vrcholnou mistrovskou evropskou soutěž. Tzn., že se zde budou předávat tituly mistrů Evropy,“ uvedl starosta Březové Miroslav Bouda.

Březová má velké zkušenosti s pořádáním podobných akcí, včetně Mistrovství světa. Návštěvníci budou informováni o přístupu do areálu a možností parkování a ubytování.

„Takže vše bude řádně označeno. Při této příležitosti bych chtěl poprosit všechny diváky, aby respektovali značení. Bude dostatečná kapacita pro hosty. Bude zde připraveno provizorní ubytování, případně karavan nebo stan. Co se týče zázemí jako takového, tak samozřejmě bude zajištěno kompletní občerstvení i ostraha. Pracuje na tom tým, který má mnohaleté zkušenosti, tak si myslím, že to bude úplně v pohodě,“ ubezpečil starosta.

Zahájení proběhne v 10 hodin ráno.

„Kdy to bude prodchnuto bohatým kulturním vystoupením, hlavně představením jednotlivých výprav z každého státu. Každá soutěž bude trošku upravena s tím, že budeme jezdit na veřejných prostranstvích, na umělých úsecích kolem náměstí, pěší zóny. Centrum bude na mnoha úsecích, jak já říkám s oblibou, na výsluní – za místní hasičárnou,“ popsal Bouda.

Návštěvníci si budou moci vychutnat exhibici a akrobatické kousky domácí i globální špičky.

„Ti nejlepší kluci v čele s našim jezdcem Kolářem – mistr světa v kategorii Elite, Španělové, Francouzi, účast potvrdili Italové. Takže to nejlepší, co Evropa má. Oni to vlastně nejsou jen nejlepší jezdci Evropy, ale i světa, protože tito dominují i v rámci seriálu Mistrovství světa,“ dodal Bouda.

Finále pohárů bude doprovázet kulturní program. V amfiteátru zahrají hudební kapely Liberate a s P?NK Revival Blansko. Na závěr proběhne také velkolepý ohňostroj. Celodenní vstup je zdarma, občerstvení zajištěno. Více informací najdete na stránkách klubu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy