Boží Dar: Neukáznění řidiči opět najíždějí do centra města

Dnešním ránem byla zprovozněna silnice I. třídy (I/25) do Jáchymova a přes hraniční přechod do Německa. Silnice II. třídy do Vejprt by mohla být zprovozněna do oběda a komunikace na Klínovec a parkování na vrcholu Klínovec by mohly být zprovozněny do dnešního večera.

dezinfekce

Osady Myslivny, Ryžovna a Zlatý Kopec se zřejmě podaří, a to podle množství popadaných stromů, zpřístupnit též do dnešního večera. Na přístupových silnicích do těchto osad, z kterých stejně nevede silnice nikam dál a není v nich ani možné parkování, tak město žádá řidiče, aby do těchto osad mimo obyvatel, zásobování a IZS vůbec nejezdili. 

V samotném městě se uklízí městské komunikace. První neukáznění řidiči opět najíždějí do centra města, kde nemají zajištěné parkování a odstavuji svá vozidla, kde je napadne. Přitom centrální parkoviště Kapka nad městem naproti benzinové pumpě je vyklizené a je na něm prozatím dostatek parkovacích míst s možností parkování jedné hodiny zdarma a za celých 24 hodin potom za 50,- Kč. Město upozorňuje řidiče, že bude k neukázněným řidičům přistupovat naprosto nekompromisně, takže místo 50,- Kč za celodenní parkování je bude jejich neukázněnost stát 1000,- Kč (20 x by za to mohli celodenně parkovat)!

Současně upozorňuje na nebezpečí pádu vrstev sněhu a ledu ze střech domů a vyzvalo majitele nemovitostí a jejich nájemce o provedení alespoň varovných opatření před pádem ledu a sněhu na veřejné komunikace!!! Dále tyto majitele a nájemce vyzvalo, aby nehrnuli a nefrézovali sníh na komunikace, protože po zdokumentování bude toto považováno za znečištění veřejného prostranství.

Nadále až do odvolání platí zákaz vstupu do městských lesů města Boží Dar a na běžecké trasy vedoucí lesními porosty na správním území města Boží Dar. 

Ode dneška jsou na Božím Daru všechny vleky v provozu, a to vždy od 9 do 16 hodin. Dnes je též již v provozu jeden lyžařský vlek na Neklidu, a to výjimečně pouze do 15 hodin.

Město Boží Dar předpokládá, že dnes večer odvolá kalamitní stav na svém správním území.


Zdroj: Infocentrum Boží Dar

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy