Aš: ZŠ Hlávkova se bude rekonstruovat

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 29. května 2017

dezinfekce

Rada města Aše přijala na druhé květnové schůzi dohromady 24 usnesení. V úvodu dvěma usneseními schválila výběr partnerů pro projekt základní školy v Okružní ulici, která chce za pomoci dotace vybudovat učebnu pro přírodní vědy a cviční kuchyňku. Partnery projektu budou kromě uvedené základní školy také městský dům dětí a mládeže a městská společnost Ašské Lesy. O dotaci bude požádáno do 5. výzvy IROP – MAS 21 vzdělávání.

Radní doporučili zastupitelstvu města vzít na vědomí závěrečnou zprávu dokončené investiční akce - Zřízení provizorního kulturního centra v objektu č.p. 42 a 43 v Aši. Jedná se o akci, jejíž investiční část proběhla v letech 2013 a 2014. Celkové náklady činily 8,54 miliónu korun. Investiční akce dala vzniknout Kulturnímu centru LaRitma. V budovách vznikly divadelní a hudební sál a nutné zázemí.

Přerušení provozu školních družin a mateřských škol o prázdninách. To bylo další téma pondělní schůze. Rada města odsouhlasila přerušení provozu uvedených zařízení dle návrhu: Od 1. 7. do 31. 7. 2017 bude v provozu MŠ Moravská, od 1. 8. do 25. 8. 2017 MŠ Nohova a od 28. 8. 2017 všechny MŠ kromě MŠ Moravská a MŠ Mokřiny.

Provozu mateřských škol se týká také další usnesení. Rada města vzala na vědomí informaci o zápisu dětí do mateřských škol pro školní rok 2017/2018. K zápisu se dostavilo dohromady 117 dětí, což je o sedm víc než v roce minulém. Na celkový počet 143 volných míst bylo přijato 116 dětí. Mateřské školy v Aši v tuto chvíli disponují 27 volnými místy (12 MŠ Moravská, 12 MŠ Okružní a 3 MŠ Neumannova).

K zápisu se nedostavilo 20 dětí ve věku 5 let, na které se vztahuje povinné předškolní vzdělávání.

Rada města schválila poskytnutí individuálních dotací z rozpočtu města pěveckému souboru Chorus Egrensis ve výši 10 tisíc korun a spolku Dětské pěvecké sbory ašské rovněž ve výši 10 tisíc korun, pro obě tělesa na zajištění účasti na mezinárodní pěvecké soutěži v řeckém městě Preveza.

ZŠ Hlávkova bude rekonstruovat. Rada města Aše schválila čerpání částky 389 tisíc korun z fondu investic příspěvkové organizace Základní škola Aš, Hlávkova 26. Prostředky budou použity na výměnu oken, dveří a parapetů, instalaci úsporného osvětlení a opravu elektroinstalace.

Rada města Aše vydala Nařízení města Aš č. 3/2017 o záměru zadat zpracování lesních hospodářských osnov. Osnovy se budou týkat všech vlastníků lesa do výměry 50 hektarů ve zřizovacím obvodu Aše, s výjimkou těch, kteří si nechali zpracovat lesní hospodářský plán. Současným osnovám končí platnost 31.12.2018, nové budou platné 10 let, tj. od roku 2019 do roku 2028.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy