Aš: Školská zařízení o letních prázdninách čekají různé opravy

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 26. března 2018. Druhá a zároveň poslední řádná březnová schůze Rady města Aše měla na programu dohromady 33 bodů. Úvod obstarala kontrola plnění dříve schválených usnesení.

dezinfekce

Rada města vzala na vědomí průběžné plnění usnesení, kterým bylo schváleno vyhlášení konkurzních řízení na obsazení vedoucích pracovních míst ředitelů čtyř příspěvkových organizací, zřizovaných městem Aš a jmenovala konkurzní komise a jejich složení.

Rada města schválila uzavření dohod s obcemi Podhradí a Krásná. Dohody se týkají provozování veřejného pohřebiště. Obě obce se dle dohod budou malým procentem podílet na investicích na ašském hřbitově.

Rada města schválila výsledek výběrového řízení na výměnu části oplocení hřiště v Karlově ulici. Zakázku pro sebe získala společnost Odehnal- Stavo, s.r.o., která část opocení, přiléhajícího k nemovitosti, které je z obyčejného pletiva, vymění za pevnější (použita budou plotová pole s gabionovým pletivem v rámech). Tím se má dosáhnout větší ochrany nemovitosti, která je při provozování míčových sportů poškozována. Výměna pletiva bude stát 160 tisíc korun a proběhne v termínu od 9. dubna do 11. června.

I další usnesení se týká výběrového řízení. Tentokrát půjde o přeložku kabelu nízkého napětí přes budovu KC LaRitma do objektu Interaritma a přemístění odběrných míst tak, aby každý z obou uvedených subjektů měl vlastní přístup k hlavnímu jističi. Zakázku pro sebe získal Václav Řezáč, cena díla je 265 tisíc korun a lhůta realizace od 9. 4. do 30. 4. tohoto roku. Rada města výsledky VŘ schválila a pověřila starostu k podpisu smlouvy o dílo.

Rada města vzala na vědomí zprávu o činnosti organizační složky města - Pečovatelská služba za rok 2017. Ze zprávy mj. vyplývá, že v průběhu roku 2017 služeb Pečovatelské služby využívalo až 142 klientů, o které se staralo šest pečovatelek.

Obsáhlé usnesení řeší postup při nákupu energií pro město Aš, včetně jeho organizací (celkem 15 subjektů), na období 2019-2020. Rada města schválila variantu nákupu zemního plynu společností Power Exchange Central Europe se sídlem v Praze na období roku 2019 a nákupu elektrické energie na období 2019-2020 prostřednictvím zadavatele, kterým je Karlovarský kraj.

Rada města schválila poskytnutí individuální dotace TJ Jiskra Aš ve výši 44 786 korun. Prostředky budou použity na dopravu k mistrovským utkáním v kopané. 

Rada města vzala na vědomí plán oprav a investic příspěvkových organizací na rok 2018. Opravy chystá většina zařízení, jedná se výměnu oken, malován, renovaci podlah, rekonstrukce elektroinstalací a WC, atd. Vzhledem k tomu, že se většinou jedná o zařízení školská, jsou tyto akce směřovány zejména do letních prázdnin.

Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy