Aš: Město začíná s opravami komunikací

Obce Mokřiny a Doubrava a v Aši ulice U Sadu, Slovanská a Sibiřská. To je seznam míst, kde se v tomto roce uskuteční střední opravy vozovek či chodníků.

dezinfekce

Oprava chodníku v Mokřinách, kde vymění povrch a obrubníky, je připravována pro úsek od křižovatky ulic Komenského a Příční po bývalou školu (700 m). Výběrové řízení na tuto zakázku vyhrála společnost ODEHNAL – STAVO Podhradí s cenou 1,96 mil. Kč. Oprava chodníku bude zahájena v průběhu několika dnů.

Stejnou opravou projde také chodník v Sibiřské, a to od křižovatky s ul. Studentská po hranice katastru s obcí Krásná (326 m). Tento úsek pro sebe vysoutěžila společnost Dunka - stavební a výkopové práce (1,67 mil. Kč). I tato stavba bude v nejbližších dnech zahájena.

V ulici U Sadu se opraví povrch vozovky a vyrovnají obrubníky, a to po celé její délce, tj. od křižovatky s Hlavní až po ulici Na Vrchu. Výběrové řízení na tuto stavbu vyhrála společnost ROADFIN STAVBY, zahájení prací je plánováno na polovinu července, oprava za 973,6 tis. Kč má být dokončena do dvou měsíců.

Ve Slovanské ulici se připravuje kromě opravy vozovky také přeložení chodníků, také v celé její délce. Tuto opravu provede společnost ALGON (za 4,7 mil. Kč), práce v této ulici mají proběhnout v měsících srpen a září.

Z obcí se mělo letos dostat ještě na Doubravu a Kopaniny, kde se připravuje několik úseků, a Horní Paseky. Na lepší cesty se mohou těšit jen Doubravští, kde jsou plánovány tři úseky. Kopanin se opravy zatím týkat nebudou, protože zde ČEZ připravuje rekonstrukci distribuční sítě. Zatím se neuskuteční ani plánované úpravy parkoviště v Horních Pasekách, kde je město ve fázi zpracování projektové dokumentace.

Metoda středních oprav spočívá ve výměně povrchu vozovky, vyrovnání a výměně obrubníků a výměně povrchu chodníku. Pro tento způsob oprav jsou vhodné jen některé komunikace, jinde je nutné provést celkovou opravu dle projektové dokumentace, tedy i s výměnou konstrukčních vrstev a inženýrských sítí.

Zatímco dosud střední opravy připravovala městská společnost Ašské služby, od letošního roku je příprava a realizace v režii pracovníků odboru správy majetku a investic.

Plán středních oprav na rok 2019 schválila Rada města Aše na schůzi konané dne 5. 12. 2018, výsledky výběrových řízení na zhotovitele pak 18. 3. 2019.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy