Aš: Město bude žádat o dotaci na revitalizaci sídliště a stavbu parkovišť

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit podání žádosti o dotaci na dvě nyní probíhající investiční akce: stavbu parkovišť v Mírové a Tesařské ulici a revitalizaci sídliště Mikulášská, Příbramská.

dezinfekce

Informace ze schůze Rady města Aše, konané dne 9. dubna 2018

Kontrola plnění usnesení jako téměř vždy obstarala úvod této pravidelné schůze radních. Rada města v této souvislosti vzala na vědomí splnění usnesení, kterým je uloženo předložit jednou ročně přehled o stavu povrchů místních komunikací v Aši, včetně chodníků. Přehled mapuje všech 149 komunikací, přičemž je dělí do pěti kategorií, dle jejich aktuálního stavu. Z kategorizace se vychází při plánování oprav.

Další kontrola plnění usnesení se týkala návrhů opatření, předložených dopravní komisí při radě města z roku 2017. DK mj. navrhovala osazení chybějících dopravních značek na některých křižovatkách (Havlíčkova, Luční, Buková, Vladivostocká, Baarova, Východní, atd.), což bylo splněno, a zřízení chodníku z parkoviště v Karlově ulici ve směru k České poště. Zde byl nutný souhlas Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, neboť sídliště bylo částečně rekonstruováno za přispění evropské dotace. Souhlas byl nyní vydán a práce na projektové dokumentaci tak mohou pokračovat.

I další usnesení se týká činnosti dopravní komise. Rada města v této věci uložila odboru správy majetku a investic provést některá opatření navrhovaná DK, například v Doubravě umístit radar na měření rychlosti jízdy či doplnit na vhodných místech informační směrovky k hraničním přechodům do Německa.

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit podání žádosti o dotaci na dvě nyní probíhající investiční akce: stavbu parkovišť v Mírové a Tesařské ulici a revitalizaci sídliště Mikulášská, Příbramská. V průběhu července bude vyhlášena výzva pro žadatele v rámci Programu regenerace veřejných prostranství na sídlištích a radnice se chce ucházet o dotace, kterými by probíhající investice částečně financovala. Z uvedeného programu lze získat 50 % nákladů, maximálně však 6 miliónů korun. Rozpočet stavby parkovišť je 4,4 miliónu korun, rozpočet revitalizace sídliště je 44,37 miliónu korun.

Rada města udělila souhlas příspěvkové organizaci Kulturní centrum LaRitma s účastí na projektu Česko – saské spolkové slavnosti jako příhraničního projektu s městem Adorf a doporučilo zastupitelstvu města schválit dotaci ve výši 94 tisíc korun a návratnou finanční výpomoc ve výši 533 tisíc korun, vše za podmínky získání dotace z Dispozičního fondu Euregia Egrensis. V rámci projektu by se v Aši uskutečnily tradiční letní slavnosti (18. 8.) a akce v Adorfu (8. 9.), průvody zástupců spolků obou měst a výstavy fotografické tvorby.

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí individuální dotace ve výši 990 990 korun pro společnost MEDICA GR a po schválení rozpočtového opatření pověřuje starostu k podpisu příslušné smlouvy. Jednatel společnosti, MUDr. Georgis Konstantinidis, požádal město Aš o finanční podporu v uvedené výši na nákup nového endoskopického vybavení k vyšetření žaludku a tlustého střeva pro svou soukromou praxi v Aši.

Vodovod a kanalizaci ve Východní ulici má prodloužit společnost Odehnal-Stavo, která vyhrála výběrové řízení v konkurenci dalších dvou uchazečů. Společnost zakázku od města získala za 1,039 miliónu korun (včetně DPH).

Rada města Aše uložila tajemníkovi úřadu prověřit oprávněnost oplocení přehrady v Dolních Pasekách. Přehrada je soukromým majetkem a oplocení se zde objevilo před několika měsíci.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy