Sokolov: Město vybralo zhotovitele nové knihovny (TV Západ)

Projekt nové knihovny v Sokolově pokročil do fáze výběru dodavatele zakázky. Práce by měly začít na jaře a hotovo očekává investor do jednoho roku od zahájení.

dezinfekce

Nová knihovna by měla najít místo na Starém náměstí ve dvou domech s čísly popisnými 134 a 135. 

„Vybrali jsme zhotovitele stavby - Knihovna na Starém náměstí v Sokolově. Výběrové řízení vyhrála firma Swietelsky s cenou lehce přes 35 milionů korun. Počítáme, že po podpisu smlouvy se předá knihovna – objekt a nejlépe od 1. března bychom už chtěli, aby se začalo. Zhotovitel má ve smlouvě 365 dní od převzetí objektu na to, aby nám předal knihovnu zrekonstruovanou,“ popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Pro finančně náročnou realizaci přesunu knihovny se město rozhodlo již v předchozích letech, a to hned z několika důvodů.

„Knihovna celé roky není bezbarierová, což způsobuje hodně problémů. Knihovna je v části sokolovského zámku, zámek tedy nemůže mít zokruhovanou prohlídku. Další věcí je, že si od toho slibujeme, že dojde k oživení našeho Starého náměstí, protože knihovna je hojně navštěvovaná a tudíž si zaslouží nové důstojné prostory, ve kterých se budou moci dělat ve větší míře krásné akce, které naše knihovna umí. V současné době už je i komunitním centrem, které dokáže pokrýt od malých dětí až po seniory,“ vyjmenovala starostka.

V přízemí se najde místo pro přednáškový sál, klubovnu i čítárnu. V prvním patře bude studovna a venkovní terasa se zimní zahradou. Ve druhém patře najde zázemí dětské oddělení. V podkroví pak vzniknou kanceláře a sklady. Třetí budovu, kterou město zakoupilo, zřejmě nechá zrekonstruovat na byty a v přízemí na nebytové prostory.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy