Cheb: Ve městě může vzniknout přes 300 bytů (TV Západ)

Velká poptávka po malých bytech v Chebu se odrazila nejen ve snaze města, ale i soukromých investorů. V různé fázi připrav a realizace je více než třista bytových jednotek.

dezinfekce

„V první řadě město vlastní některé bytové domy. Finišujeme s opravou modrého věžáku, s tím je samozřejmě spojeno vybavení a v prvních patrech ubytovna. Co se týká Mánesovy ulice, tak projektová dokumentace je hotova a bude se vypisovat výběrové řízení. Předpokládám, že se začne v nejbližší době s opravou „Mánesky“ - bytového domu. Tam bude několik desítek bytů. A co se týká Modrého věžáku, tam bude necelých padesát bytových jednotek, malometrážních bytů 1+1, 2+1,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Město má v rozpočtu letošního roku 10 milionů na Modrý věžák a 12 na rekonstrukci objektu Mánesova 23. Ze soukromých investic lze jmenovat příbramskou firmu, která rekonstruuje zdevastované domy ve Wolkerově ulici. Vzniknout zde má okolo stovky bytů na ploše 3000 metrů čtverečních. Do provozu je chce investor uvést v druhé polovině roku 2019. Dalším místem v centru města je Dukelská ulice, kde na zástavbu naváže nový velký bytový dům. Po zdržení se rozbíhá projekt na pozemku po bývalém gymnáziu.

„Tam došlo trošičku k problémům, co se týká výjezdu z bytových domů na ulici Májová. To se doufám podařilo minulý týden vyřešit, ať už s dopravním inspektorátem Policie České republiky, tak s projektantem. Věřím, že už nic nebude bránit tomu, aby stavební úřad vydal stavební povolení,“ dodal Hrkal.

Druhou etapou pokračuje také investice v lokalitě mezi sídlištěm Skalka a ulicí Klášterní Mlýn. Kromě výstavby rodinných domů zde vznikne i několik čtyřpodlažních bytových domů. V každém bude 12 bytových jednotek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy