Cheb: Cyklostezka na Waldassen se dočká další etapy (TV Západ)

Výstavba více než čtyřkilometrové cyklostezky spojující město Cheb s bavorským Waldsassenem bude pokračovat. Město má připravené stavební plány, které počítají s vyřešením složité situace na křižovatce zvané U kočího.

dezinfekce

„My jsme úsek nazvali jako třetí etapa cyklostezky Waldsassen – Cheb. Stěžejním bodem je křížení, které je v současné době nevyhovující a nebezpečné. Je tam prudká zatáčky, kdy cyklista nebo jiní lidé, kteří se tam pohybují, směrem od Waldsassenu na Cheb a obráceně, by mohli být sraženi auty. Jedná se o to, že by   tam měla být přeložka, která by měla být provedena tak, že nejdříve vznikne tunel, a poté nová komunikace – cca 150 metrů by měla být vedena nad tunelem. Tím pádem nebude docházet ke křížení a bude zabezpečen bezkonfliktní stav lokality. Tady je to nebezpečné místo, zde vznikne tunel - 11 metrů, a komunikace by se měla poté přeložit takto. Tzn., že tato nebude platit,“ vysvětlil místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Nová komunikace by měla být dlouhá okolo 150 metrů. Jako první má ale během podzimu vzniknout zmíněný tunel.

„Který bude zasypán a terénní úpravy necháme dozrát do jara. Doba je tam 250 dní. V příštím roce by mělo dojít k přeložce asfaltové cesty,“ doplnil Pospíšil.

Po dokončení křižovatky bude pokračovat výstavba několika set metrů cyklostezky na tělese po bývalé železniční trati. Půjde podél zahradní kolonie až do Hájů. Pro letošní rok má město vyčleněných 12,5 milionu na realizaci této cyklostezky. Stejná suma by měla být i v rozpočtu na příští rok. V projektové přípravě jsou i další cyklostezky v okolí města.

„Uvažujeme o tom, že by projektová příprava mohla být vyhotovena pro cyklostezku mezi Františkovými Lázněmi a Chebem. To je cyklostezka, která probíhá přes pole – našli jsme tam i podchod pod dálnicí. A až na menší úsek by to majetkoprávně mohlo být poměrně rychle vyřešeno. Byla by to jedna z alternativ, kdy se potřebuji dostat středem, ani ne přes Zlatý vrch, ani ne přes Stein, ale středem - kolem Střížova do Františkových Lázní,“ uvedl místostarosta.

Cyklostezka Waldsassen – Cheb je součástí Valdštejnovy cyklostezky, která byla slavnostně uvedena do provozu v roce 2006. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy