2009 – Sokolov: V kostele trestají Marsya (3875) (TV Západ)

V sokolovském kostele sv. Antonína z Padovy probíhá v těchto dnech výstava mladého brněnského malíře Libora Veselého. Dvaadvaceti rozměrným plátnům vévodí cyklus čtyř obrazů zachycující variace na známé Tizianovo trestání Marsya, podle kterého je nazvaná celá výstava.

dezinfekce

Čtyři námětem a kompozicí totožná díla jsou ztvárněna různými technikami i barevným laděním. Autor využívá k tvorbě kromě barev i různé materiály jako zdravotnické obvazy, provázky i kusy kobercové krytiny. Témata vystavených děl jsou rozličná. Přes pohledy na noční město, krajiny až k portrétu. 

Spatřit můžete pierota, kuchaře, rybáře či ženu. Libor Veselý se kromě malby věnuje také zimní sportům, především snowboardingu, kterého je rovněž instruktor. Tento zájem se projevuje i v jeho obrazech, kde často ukazuje zimní krajinu a hory. 

Vložená fotografická výstava ve vstupních prostorách představuje norského výtvarníka Jana Sveena. Kolekce dvaceti fotografií s názvem Manipulovaný svět představuje tvorbu z posledních tří let. Dvojvýstavu můžete navštívit od úterý do neděle mezi 10 a 18 hod. do 12. listopadu.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy