1999 - Cheb: Chystá se jednání o lesích v Německu (TV Západ)

Chebská radnice chystá na 6. září schůzku s představiteli vysídleneckých organizací v Německu. Na jednání by mělo dojít k navázání normálních vztahů s bývalými občany města. Celá záležitost je ve znamení mimořádného zájmu jak zúčastněných stran, tak médií. Jednat se má totiž mimo jiné o lesích patřících Chebu, které se nacházejí na území Bavorska.

dezinfekce

„Budeme o nich mluvit tak, jak jsme se dohodli na našem posledním vzájemném setkání v říjnu loňského roku v Mnichově. Jednali jsme s panem státním tajemníkem a dohodli jsme se po volbách, které mezitím proběhly, že se opět setkáme a budeme konzultovat naše vzájemná stanoviska,“ uvedl místostarosta Chebu Mgr. Petr Jakš.

Německá strana projevila ochotu tyto lesy koupit. Jasná zatím není ani cena, ani způsob, jakým město peníze využije. Jedna z možností je založit nadaci, z jejíž prostředků by se financovala obnova historických památek. Za českou stranu se rozhovorů zúčastní široká reprezentace města včetně kompletní městské rady, předsedů politických stran Chebska, význačných osobností města, zastupitelů a také zástupců německé komunity sdružené ve svazu německých občanů. 

„Z německé strany jsme pozvali jednak zástupce německých organizací, které sdružují naše bývalé chebské spoluobčany. Organizace jsou zastřešeny chebským sněmem. Organizací je ale daleko více – jsou to organizace vlastivědné, kulturní. Také jsou to lidé, kteří jsou zastoupeni i v sudetsko-německé radě,“ uvedl dále místostarosta.

Na závěr jednání se očekává přijetí prohlášení, v němž zástupci obou stran vyjádří vůli navázat a rozvíjet přímé kontakty mezi současnými a bývalými občany města Cheb.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.08.2019 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy